Üzlet

2010.
10.14.
16:40
0 hozzászólás

Az internetes ügyfeleknek kedveznek a bankok

Címkék: bank | átutalás


Hamarosan még jobb feltételeket biztosítanak az internetes banki ügyfelek számára, bő másfél év múlva ugyanis a bankoknak át kell állniuk egy új rendszerre, amivel a belföldi pénzátutalás mindössze néhány órát vesz majd igénybe. A lakossági internet banking ügyfelek száma az elmúlt évben 21 százalékkal nőtt, várhatóan az új rendszer bevezetésével tovább nő majd ez a szám.

2010.
10.08.
13:22
1 hozzászólás

Mobilparkolás: kezdet és vég?

Címkék: mobil | parkolás


Elindult a beltéri MobilParkolás. A szolgáltatás elsőként a MOM Parkban valósult meg, de a tervek szerint hamarosan más bevásárlóközpontokra is kiterjesztik az újfajta fizetési módot. Kérdéses azonban az, hogy meddig maradhat fenn a rendszer a tavaly elfogadott törvényi szabályozás miatt.

2010.
09.30.
08:18
0 hozzászólás

Kiaknázatlan lehetőséget kínálnak az okostelefonok

Címkék: vásárlás | online kereskedelem | webshop


Az NRC új kutatása szerint az emberek nem használják mobiltelefonjukat vásárlásra, és egyelőre az sem jellemző, hogy a kiszemelt árut még az üzletben lenyomozzák a neten. Pedig a digitális polccímkétől a mobilfizetésen át az önkiszolgáló kasszákig, minden megtalálható már itthon is.

2010.
09.24.
09:50
0 hozzászólás

Hiteles jegyzőkönyv az online taggyűlésről

Címkék: online ügyintézés


Az államigazgatás mellett a gazdálkodó szervezeteket is egyre több informatikai szállító-szolgáltató cég találja meg olyan ajánlataival, amelyek az adott vállalat napi életét hivatottak könnyebbé tenni, főként a gazdaságilag kényszerítő, válságos időszakokban. A hagyományos vállalatirányítási rendszerek mellett ilyenek például a videokonferencia-rendszerek, és ebbe a sorba illeszkedik az a szolgáltatás is, amelyik a gazdasági társaságok kötelezően megtartandó összejöveteleihez kapcsolódó hagyományos teendők helyett kínál elektronikus alternatívát.

2010.
09.21.
08:03
0 hozzászólás

A válság haszonélvezői az állásportálok és a biztosítók

Címkék: online álláportál |


Az online szolgáltatások körében érthető módon övezi megkülönböztetett figyelem az állásportálokat: nem csekély tömeg számára jelentik a kapaszkodót a munkaerőpiac és így az emberhez méltó lét irányában. Mellettük érdemes kitérni a hr-re és a(z online) biztosítási piac új vonulatára is.

2010.
09.17.
14:31
0 hozzászólás

Ki mit vásárolt (fel) a héten?

Címkék: felvásárlás | Oracle


Elemzők szerint az Informatica lesz az Oracle új kiszemeltje, de többen úgy gondolják, hogy ehhez túl nagy az átfedés a két cég termékportfóliói között. A HP bejelentette, hogy felvásárolja az IT-védelmi iparágban jó hírnévnek örvendő ArcSight céget, mely iránt nem kisebb nevek érdeklődtek, mint az IBM, valamint az EMC. A hét kérdése, hogy ki fogja felvásárolni a Novell-t. Friss információk alapján nagyobb részét a Vmware venné meg.

2010.
09.15.
15:20
0 hozzászólás

Ukrajánban is terjed az online vásárlás

Címkék: online kereskedelem | internetes fizetés | webshop |


Egy felmérés adatai szerint az ukrán netezők 66 százaléka vásárolt valamilyen árut az interneten 2010 első felében.

2010.
09.15.
07:39
1 hozzászólás

A netes rendelések csupán 30 százalékát fizetik online

Címkék: online kereskedelem | internetes fizetés | webshop |


A legtöbben még mindig postai úton bonyolítják netes rendeléseiket, egyes kutatások szerint azért, mert nem szeretik megadni személyes adataikat az online térben.

2010.
09.11.
17:00
0 hozzászólás

A hét legnagyobb felvásárlásai

Címkék: felvásárlás | Google | RIM


A felvásárlások élvonalában megint a Google áll, ám most bajba is kerülhet. A negyedik legnagyobb felvásárlása lenne a ITA Software megszerzése, de versenyhatósági vizsgálatot indítottak ellene. A hét folyamán a RIM is vásárolt, a Dataviz nevű céget vette meg a BlackBerry modellek jobb irodai szoftverekkel történő felszerelése érdekében.

2010.
09.10.
11:29
0 hozzászólás

Divatmárkák a weben - körkép

Címkék: online tartalom


A Gap és a Zara után hamarosan a H&M is beáll a külföldön online shopokat üzemeltető márkák közé. Megnéztük, hogy itthon mi a helyzet, és kiderítettük, hogy miért nem nyitnak a gyártók gyakrabban webshopot.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak