Blog

2010.
12.19.
11:09
0 hozzászólás

A T-online a magyar Yahoo?

Címkék: T-online Yahoo


A Yahoo éppen nagytakarítást végez, bezárja a már senki által nem használt szolgáltatásait. Márpedig a Yahoo-nak van egy pár ilyen. Sorozatban tűntek el a Yahoo által felvásárolt site-ok, jóllehet a vásárláskor rengeteg pénzt költött rájuk a cég, mégsem tudta felfuttatni őket. Folyamatosan maradtak le a versenytársaktól, aztán eltűntek. Nekünk pedig itt van az átrajzolt iwiw.

2010.
12.14.
18:05
0 hozzászólás

Küszöbön a Groupon-Foursquare házasság?

Címkék: groupon | foursquare


A kattintásvadász cím valójában egy gondolatkísérletet takar, amit legutóbb az All things digital egyik állandó szerzője Liz Gannes publikált, azon törve a fejét, hogy mi lehet a mögött, hogy mind a Groupon mind pedig a Foursquare visszautasította az eddigi felvásárlási ajánlatokat.

2010.
12.11.
11:14
1 hozzászólás

Végveszélyben

Címkék: iwiw


Nemrég nyilvánosságra került, hogy az iwiw adatait bűnözők próbálták megszerezni. Nem jó hír, de az iwiw számára nem ez a valódi veszély. A magyar internet legcsillogóbb drágaköve hétről hétre veszít fényéből, az iwiw felhasználók bármelyike az év eleje óta láthatja, hogyan csökken az ismerősei száma, láthatja az elnémuló üzenő falakat és a fotók egyre ritkuló frissülését.

2010.
12.06.
12:33
0 hozzászólás

Melyik e-kereskedelmi óriás ér először a kis piacokra?

Címkék: Google | Groupon | Amazon | E-bay


A Groupon egyelőre nemet mondott a Googlenak. Ez azt jelenti, hogy az online kereskedelem nagyjai egyelőre fellélegezhetnek, kérdés, hogy mennyi idejük maradt? Mert a Google folyamatosan fokozza a kereskedelmi jelenlétét, belevágott a könyvkereskedelembe, amely eddig megkérdőjelezhetetlenül az Amazon által dominált terület volt a nemzetközi porondon. Ennek vége.

2010.
11.24.
00:40
0 hozzászólás

Korrektúra Médiakonferencia - avagy a nagy konvergencia fórum

Címkék: Korrektúta Média Konferencia


A délelőtti szakaszon nem vettem részt, a programfüzetet lapozgatva azonban elmondhatom, hogy feltehetően érdekes dolgokról maradtam le. Ilyen volt Szalay Annamária megnyitóbeszéde is, amelynek szellemiségéről még az ebéd után is hivatkoztak. Médiatörvény és újdonságok, egy csepp digitális, némi változással. Nézzük.

2010.
11.15.
07:41
0 hozzászólás

Az önökkérték gép

Címkék: weboldal


Az internet eddig méltatlanul bánt az önökkértékkel. Pedig az önökkérték a magyar néplélek egyik meghatározó vonása. Tulajdonképpen alapszükséglet. Én ezen nőttem fel, ezért néha hiányzik. De nem kérni, hanem hallgatni, hogy a többiek, miért és kinek kérnek. Mert azt, hogy mit kérnek úgyis tudom. Máté Pétert, Kovács Katit, Ákost és Csík zenekart.

2010.
11.02.
13:25
0 hozzászólás

Elefántok és hangyák

Címkék: digibiz blog


Érdekes azért az online iparág reakciója a Google-lal, a Facebookkal szemben. Felnőttek azok a vállalkozások, amelyek éppen olyan erősek, ha már nem erősebbek, mint a globális televíziós társaságok, a zeneműkiadók, a filmstúdiók, vagy akár a mobiltelefon társaságok. Egyenrangúak velük.

2010.
09.26.
20:35
0 hozzászólás

Féreg kiber protézissel

Címkék: Microsoft |


A Stuxnet most a menő, Irán atomerőművét is letérdeltette. Nevezett dolog számítástechnikai féreg, rémesen rosszindulatú program: átveszi a hatalmat a folyamatirányító Siemens szoftver felett és átadja az irányítást egy távoli gépnek. Az irániak lefújták az indulást, nyalogatják sebeiket és próbálják betömni a tátongó biztonsági réseket. Hátborzongató a történet, amelynek számos eleme külön elmélkedésre érdemes.

2010.
09.17.
10:26
0 hozzászólás

Unlocksztori haladóknak

Címkék: elektronikus kereskedelem


Az egész úgy kezdődött, hogy családunk egyik nő tagja a kölcsönbe kapott t-mobile-os internetező Option modemet hardverikusan gallyra vágta, ahogyan csak egy nő tudja. Hegesztettek rajta felkent majszterek 2500-ért, de a stick már nem volt a régi. Viszont a família készletében ott van a Huawei modem a Telenorhoz bekötve, valahogy meg kellett oldani a dolgot okosba. E-kereskedelmi felfedező túrára kellett vállalkoznom.

2010.
09.07.
11:50
0 hozzászólás

Az a drága ártatlan Google

Címkék: Google


Folyik a vita a Google-ról, miközben a Google halad a maga útján. Nincs nap, amikor ne sülne el egy-egy neves orgánum még nevesebb sajtórabszolgájának a keze, Google-t becsmérlő vagy nagy ritkán védelmező szöveget indítva világkörüli útjára. Most éppen egy amerikai tollnok szövegébe akadtam, aki meglepő kijelentést tesz a kereső óriásról.

1 2 3 4 5

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak