Zuhantak a Facebook részvények

Szerző: digibiz Forrás: Guardian

Címkék: Facebook

2012.
07.27.
15:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

157 millió dolláros veszteségről számolt be a Facebook második negyedéves eredményeiben, és elismerte, hogy nehezen tud bevételhez jutni mobilfelületéből.

Zuhant a Facebook részvények ára, miután kiderült, hogy a vállalatnak nem sikerült annyit profitálnia a mobil világból, mint remélte. Második negyedéves eredményei alapján 1,18 milliárd dollár bevételhez jutott a közösségi oldal három hónap alatt.

Ezután a részvények ára egész csütörtökön csökkent összesen 8,50 százalékkal 26,85 dollárra, azonban a piaczárást követő elektronikus kereskedés során további 10,71 százalékos zuhanást mutatva 23,97 dolláron kötött ki a vállalat árfolyama.

Bejelentésükből az is kiderült, hogy a hálózatnak már több mint 955 millió aktív felhasználója van, ami évről évre 29%-os növekedést jelent. Június 30-án a mobilfelhasználók száma elérte az 543 milliót, ami így évről évre 67%-kal több. Ugyanakkor a Facebook vesztesége 157 millió dollár volt.

A befektetők legnagyobb aggodalmára, a Facebook beismerte, hogy nehézséget okoz profitot kiszedni a rohamléptekben növekvő mobil közegből. Pedig a jövőben egyre növekszik ennek a felületnek a jelentősége, amit az is alátámaszt, hogy múlt héten az Apple bejelentette, hogy 26 millió iPhone-t, 17 millió iPadet és 4 millió Macet adott el a harmadik negyedévben.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés