Zuhantak a Facebook részvények

Szerző: digibiz Forrás: Guardian

Címkék: Facebook

2012.
07.27.
15:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

157 millió dolláros veszteségről számolt be a Facebook második negyedéves eredményeiben, és elismerte, hogy nehezen tud bevételhez jutni mobilfelületéből.

Zuhant a Facebook részvények ára, miután kiderült, hogy a vállalatnak nem sikerült annyit profitálnia a mobil világból, mint remélte. Második negyedéves eredményei alapján 1,18 milliárd dollár bevételhez jutott a közösségi oldal három hónap alatt.

Ezután a részvények ára egész csütörtökön csökkent összesen 8,50 százalékkal 26,85 dollárra, azonban a piaczárást követő elektronikus kereskedés során további 10,71 százalékos zuhanást mutatva 23,97 dolláron kötött ki a vállalat árfolyama.

Bejelentésükből az is kiderült, hogy a hálózatnak már több mint 955 millió aktív felhasználója van, ami évről évre 29%-os növekedést jelent. Június 30-án a mobilfelhasználók száma elérte az 543 milliót, ami így évről évre 67%-kal több. Ugyanakkor a Facebook vesztesége 157 millió dollár volt.

A befektetők legnagyobb aggodalmára, a Facebook beismerte, hogy nehézséget okoz profitot kiszedni a rohamléptekben növekvő mobil közegből. Pedig a jövőben egyre növekszik ennek a felületnek a jelentősége, amit az is alátámaszt, hogy múlt héten az Apple bejelentette, hogy 26 millió iPhone-t, 17 millió iPadet és 4 millió Macet adott el a harmadik negyedévben.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés