Zuhantak a Facebook részvények

Szerző: digibiz Forrás: Guardian

Címkék: Facebook

2012.
07.27.
15:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

157 millió dolláros veszteségről számolt be a Facebook második negyedéves eredményeiben, és elismerte, hogy nehezen tud bevételhez jutni mobilfelületéből.

Zuhant a Facebook részvények ára, miután kiderült, hogy a vállalatnak nem sikerült annyit profitálnia a mobil világból, mint remélte. Második negyedéves eredményei alapján 1,18 milliárd dollár bevételhez jutott a közösségi oldal három hónap alatt.

Ezután a részvények ára egész csütörtökön csökkent összesen 8,50 százalékkal 26,85 dollárra, azonban a piaczárást követő elektronikus kereskedés során további 10,71 százalékos zuhanást mutatva 23,97 dolláron kötött ki a vállalat árfolyama.

Bejelentésükből az is kiderült, hogy a hálózatnak már több mint 955 millió aktív felhasználója van, ami évről évre 29%-os növekedést jelent. Június 30-án a mobilfelhasználók száma elérte az 543 milliót, ami így évről évre 67%-kal több. Ugyanakkor a Facebook vesztesége 157 millió dollár volt.

A befektetők legnagyobb aggodalmára, a Facebook beismerte, hogy nehézséget okoz profitot kiszedni a rohamléptekben növekvő mobil közegből. Pedig a jövőben egyre növekszik ennek a felületnek a jelentősége, amit az is alátámaszt, hogy múlt héten az Apple bejelentette, hogy 26 millió iPhone-t, 17 millió iPadet és 4 millió Macet adott el a harmadik negyedévben.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés