Zuhannak a friss online papírok

Szerző: digibiz Forrás: IBTimes.com

Címkék: Pandora

2011.
06.20.
14:16

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Pandora tőzsdei szereplése a dotcom lufi újabb jele: a meggyőző üzleti tervet felmutatni nem tudó, és a közeljövőben profitot sem termelő cég részvényei a nyitó napon még szárnyaltak a nyilvános tőzsdén.

Most azonban kicsit más a helyzet, mint például a LinkedIn nagy sikerű tőzsdére lépésénél. A Pandora részvényei ugyanis a kezdeti szárnyalás után pár nappal húsz százalékot estek vissza. Azok a befektetők, akik az IPO áron vették meg a részvényeket, így veszteséget szenvedtek, ami az IPO piac rizikóit is mutatja, főleg technológiai téren.

A szakértők örömmel vették a Pandora szereplését, mert úgy látjátják, hogy az technológiai IPO piac nincsen elrugaszkodva, és ha egy cég még mindig csak próbál összerakni egy üzleti modellt, azt ilyen formában számonkérik rajta. Egyébként a LinkedIn és a Renren részvényei is visszaestek már a nyitás óta, de sokkal lassabban és nem olyan mértékben mint a Pandoránál.

Bár a LinkedIn részvényei még mindig magasabb áron vannak mint az IPO-nál, a legmagasabb értékekhez képest azonban 45 százalékot estek már vissza. A technológiai piac ilyen reakciói mutatják, hogy mi az irányadó hozzáállás a vállalatok számára. A szakértők szerint a hamarosan tőzsdére lépő Groupon vagy Zynga esetében már az IPO kezdeti értékelése alacsonyabb lesz, hiszen a befeketetők számára az a fontos, hogy ezek a cégek profitot termeljenek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés