Zuhannak a friss online papírok

Szerző: digibiz Forrás: IBTimes.com

Címkék: Pandora

2011.
06.20.
14:16

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Pandora tőzsdei szereplése a dotcom lufi újabb jele: a meggyőző üzleti tervet felmutatni nem tudó, és a közeljövőben profitot sem termelő cég részvényei a nyitó napon még szárnyaltak a nyilvános tőzsdén.

Most azonban kicsit más a helyzet, mint például a LinkedIn nagy sikerű tőzsdére lépésénél. A Pandora részvényei ugyanis a kezdeti szárnyalás után pár nappal húsz százalékot estek vissza. Azok a befektetők, akik az IPO áron vették meg a részvényeket, így veszteséget szenvedtek, ami az IPO piac rizikóit is mutatja, főleg technológiai téren.

A szakértők örömmel vették a Pandora szereplését, mert úgy látjátják, hogy az technológiai IPO piac nincsen elrugaszkodva, és ha egy cég még mindig csak próbál összerakni egy üzleti modellt, azt ilyen formában számonkérik rajta. Egyébként a LinkedIn és a Renren részvényei is visszaestek már a nyitás óta, de sokkal lassabban és nem olyan mértékben mint a Pandoránál.

Bár a LinkedIn részvényei még mindig magasabb áron vannak mint az IPO-nál, a legmagasabb értékekhez képest azonban 45 százalékot estek már vissza. A technológiai piac ilyen reakciói mutatják, hogy mi az irányadó hozzáállás a vállalatok számára. A szakértők szerint a hamarosan tőzsdére lépő Groupon vagy Zynga esetében már az IPO kezdeti értékelése alacsonyabb lesz, hiszen a befeketetők számára az a fontos, hogy ezek a cégek profitot termeljenek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés