Zsebwifi a zsebwifizőknek?

Szerző: digibiz

Címkék: Vodafone

2011.
02.16.
10:48

5 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Amikor a napokban olvastam, hogy a Vodafone kijött a zsebwifi készülékkel, azon gondolkodtam, hogy biztosan csak én nem értem, hogy ez mire jó, még akkor sem értem, ha ezzel a kis cuccal akár 5-en egyszerre tudunk netezni. Mert miért?

Ha okostelefonom van, akkor nem kell plusz eszköz, mert az okostelefonnal akár a netet is meg tudom osztani. Ha nincs okostelefonom, akkor nem valószínű, hogy annyira vágynék a netre, hogy zsebwifi készülékre költsek, amivel bárhol tudok netezni. Kicsit olyan, mintha 2007-ben, az okostelefonok előtt döntöttek volna a fejlesztésről, akkor tényleg jó ötletnek tűnhetett, kicsit elhúzódott a projekt, de legyártottak belőle egymilliárd darabot, és most valamit kezdeni kell vele.

De érdekes lehet egy olyan világban is, ahol az okostelefon nem működik vagy nem működhet csak úgy mobil wifi hotspotként. Na de hol van manapság ilyen?

Például az Egyesült Államokban. A iPhone 4-esnél előtti verziói egyszerűen nem tették lehetővé a megosztást, miközben az Androidos készülékeken már vidáman működött a megoldás. Nem értettem, hogy az Apple hogyan engedhette meg magának, hogy lemaradjon. De aztán megértettem, amikor a Verizon jött ki az iPhone4-gyel. Ugyanis az internet megosztását a tengerentúlon nem adják ingyen.

Hiába van nekem egy készülékem, amelyen akár internetezhetek is, ha ugyanezt a netet, amiért már egyszer fizettem, a számítógépemen keresztül akarom használni, akkor plusz, 20-25 dollárnyi összeget kell fizetnem havonta. Számomra ez teljesen hihetetlen. A Verizon feltehetőleg sok hasonlóan durva eszközzel a hálózatát védi, amely nem képes ellátni a növekvő adatforgalmat.

Éppen ez jutott eszembe amikor a Vodafoneos zseb wifi hírt olvastam. Mert ha itthon is bevezetné egy mobilszolgáltató, hogy külön pénzt kér a megosztásért, akkor értem, védi a túlterhelt hálózatát vagy még egyszer megfizettetné ugyanazt a nethasználatot. Így világos, ha próbál egy alternatívát is kínálni mellé. Erre készülnének a Vodafonenál? Majd meglátjuk.

Lehet, hogy egyszerűen azoknak szeretnének megoldást nyújtani, akik zseb wifizni szerettek volna már világ életükben, de eddig nem tehették meg. És persze van már egy konkrét eredmény is: a Vodafone dizájn díjat nyert a készülékkel. Az Egyesült Államokban.


    
5 hozzászólás 

2012.
07.21.
18:38

Nagy Ákos
Te komplett hülye vagy.

5

2011.
09.12.
14:32

Mr. Whiskey Trainwreck
az újonnan indult blogunk éppen ezzel a témával foglalkozik. aki zseb wifiben gondolkodik, annak álánlott ezt el olvasni ;) http://mobilszolgaltato.blog.hu/2011/09/11/zseb_wifi

4

2011.
04.09.
22:32

Zoltán
Én nagyon szeretnék már egy zsebwifit! Ipadom van 3G nélkül. A munkahelyem fizeti a telenor mobilnetet, de az USB-s. Nekem csak egy mifi kellene, amibe beleteszem a meglévő céges netet. Azonban a készülék új előfizetés és hűség nélkül nagyon drága. Gyakorlatilag 50ezer alatt nem úsznám meg. Most ezért vegyek még egy Vodafone netet!? Tiszta vicc. Egy 3G router kb 15ezer, egy lítium akkumulátor 5-10 ezer, akkor hogy lesz ebből 50-60ezer? Ezt mondja meg valaki!

3

2011.
04.04.
06:51

András
Nekem IPodom van. És van laptopom. És van mobilnetem, 3G adatforgalommal, túlszámlázási díj nélkül. És van telefonom, ami nem okos. Azért nem vettem okostelefont, mert nem szeretnék külön venni a mobil előfizetésem mellé egy újabb internethozzáaférést a telefonhoz. Az iPod nekem remek, bár néha ugyebár éppen nem találok (ha nem otthon vagy nagyobb üzletházban vagyok) wifi kapcsolatot. És néha nem szeretném a laptopomat aktíválni, mert nagy, hosszadalmas és nem is cipelem magammal mindenhova. Na és akkor gondoltam először arra, hogy milyen jó lenne egy olyan készülék, ami a meglévő internetemet ráküldené wifin az iPod készülékemre. Majd örömmel értesültem arról, hogy van ilyen!

2

2011.
03.24.
23:03

Tamás
Nekem van egy Vodafon mobil net előfizetésem, az USB stickes megoldással. Abban ugye már van egy létező SIM kártya, értelem szerűen. Van az okostelefonomban egy T-Mobile SIM, az ezer éve használt telefonszámom. Laptopot használok, asztali gépem nincs is, ahogy vezetékes netem sem, tökéletesen elég a 8 giga havonta.
Létező mobil net előfizetssel nem költenék külön internetezésre a T-Mobile-os előfizetésemmel, mert minek ha már úgyis megvettem a 8 giga adatforgalmat. A Voda SIM kártyát viszont nem teszem be az okostelefonba, mert a T-Mobile előfizetésem percdíja jobb, és különben is, régi már az a szám nagyon.
Szóval én például megzöldülök ezért a zsebwifi cuccért, és mihelyt lesz listaáron, megveszem.
Nem kell onnantól tökölni az USB bedugással, megvárni amíg érzékeli az eszközt, aztán a SIMet, aztán a hálózatot, és akkor rákatt a csatlakozásra, végig várni a 10 másodpercet amíg csatlakozik... ez nem hangzik komoly kényelmetlenségnek, de hidd el, amikor második éve napi többszöri rítus gyanánt csinálod, akkor már eléggé megunod, és azonnal imádsz egy olyan eszközt, amit egy időben a laptop power gombjának megnyomásával bekapcsolsz, leteszed akárhova, mire feláll a Windows már csatlakozott is a wifi magától. Előveszed a zsebedből a telefont, csatlakozol ugyanoda.
Kell.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés