Látogatottsági rekordot döntött a YouTube

Szerző: digibiz Forrás: IT café

Címkék: Látogatottsági statisztika | YouTube

2010.
06.28.
07:33

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Májusban az amerikai felhasználók 14,6 milliárd videót néztek meg a YouTube-on, ami minden eddiginél nagyobb érdeklődést jelent. A világ első számú videómegosztója az elmúlt hónapokban rengeteget fejlődött, amit a látogatók meg is hálálnak.

A megtekintett online videók 43,1 százalékát a YouTube-on keresztül nézik meg, ami azt jelenti, hogy egy felhasználó átlagosan havonta több mint száz videót nézett meg - jelentette be a comScore piackutató.

A YouTube tulajdonosa mindenképp elégedett lehet, mivel nemcsak hogy a folyamatos növekedés bizonysága ez az adat, hanem a héten a Viacom médiacéggel szemben aratott győzelem is szilárdítja piacvezető pozíciójukat. A 183 millió videonéző összesen közel 34 milliárd filmet tekintett meg, a sorban a második a tengerentúlon roppant népszerű Hulu (1,2 milliárd letöltés), utána következik a Microsoft (642 millió), majd a Vevo (430 millió). Az elmúlt hetekben felröppent pletykák - és a kedvező adatok  valószínűsítik, hogy a Google lassanként képes lesz a YouTube-ot nyereséges üzletággá tenni. Hogy ez miképp történik (fizetős csatornák, tartalmak bevezetése, szélesebb körű reklámlehetőségek biztosítása stb.), az még nem világos, de nyilvánvalóan ebbe az irányba is el fognak mozdulni.

A világ első számú videómegosztója, az elmúlt hónapokban rengeteget fejlődött. Kísérleti jelleggel nemrégiben a 3D videótechnológiák felé is nagyot nyitott, és egyre tovább fejlesztik az automatikus beszédfelismerő rendszerüket. E mellett a közelmúltban történ ráncfelvarrás során több nyelvre, így magyarra is lefordították a felületet.

Kedvező jövőkép

2014-re - a Cisco előrejelzése szerint - az összes videoforgalom (TV, letölthető videoanyagok - VoD, internetes videó és P2P) a világ teljes lakossági internet-forgalmának több mint 91%-át fogja adni, az év végére a nemzetközi online videoközösség tagjainak száma meghaladja az 1 milliárd felhasználót. 2014-ben nemzetközi internet-hálózatok két év műsoridőnek megfelelő videoanyagot továbbítanak majd másodpercenként; az éves szinten továbbított videoanyag megtekintésére 72 millió évre lenne szükség.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés