A Bing lett a Yahoo keresőmotorja

Szerző: digibiz

Címkék: Yahoo | Google | Microsoft

2010.
08.25.
12:25

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Bing és a Yahoo! együttműködése nem okozott nagy meglepetést a piacon, terveik szerint ezzel a megállapodással fogják majd sarokba szorítani a Google-t. A titánok harca Magyarországot egyelőre semmilyen mértékben nem érinti.

A Yahoo! végre beadta a derekát (2008 februárjában a Microsoft 47,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlattal kereste meg a Yahoo-t) és megállapodást kötött a Microsoft-al, melynek értelmében 10éven keresztül a Bing technológiáját fogja használni. Összefogásuk leplezetlen célja, hogy a keresőpiacon hatékonyabban tudjanak fellépni a Google dominanciája ellen. Nagy lépés lesz ez mind két cég számára, hiszen a Microsoft így esélyt kap, hogy közelebb kerüljön a Google-hoz, a Yahho! pedig némi extra bevétellel töltheti meg kiapadni készülő kasszáját.

Összefogásuk fontosabb elemei között szerepel, hogy a Microsoft 10 évre kizárólagos jogot szerez a Yahoo keresési alaptechnológiáinak hasznosítására, és meglévő webes keresési platformjaiba integrálhatja azokat. A Bing lesz a Yahoo oldalainak kizárólagos algoritmikus és fizetős keresési platformja, de működése más területein (például a hagyományos internetes hirdetési technológia fejlesztése terén) a Yahoo továbbra is saját technológiáját és adatait használja. A jövőben is a Yahoo készíti saját oldalai felhasználói felületeit, ide értve a keresési felületeket is, függetlenül attól, hogy az ténylegesen Microsoft technológiát használ majd. A Microsoft az első öt évben megosztja partnerével a Yahoo saját vagy általa üzemeltetett, valamint a társult oldalakat tartalmazó hálózatban generált forgalomból szerzett árbevételt, és az első másfél évben garantálja a Yahoo számára az egy keresési műveletre vetített árbevételt.

Magyarországot szinte semmilyen mértékben nem befolyásolja ez az összeolvadás, hiszen itthon egyeduralma van a Google-nek. Ezért a Bingre vagy a Yahoo!-ra való optimalizálás elmarad. Hiába ér el jó helyezéseket egy oldal ezekben a keresőkben, látogató alig fog érkezni innen. De talán ketten együtt, elérhetnek valamit, még itt is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés