Jön a Microsoft telefon

Szerző: digibiz Forrás: Digibiz.hu

Címkék: Windows Phone 7 Series

2010.
02.26.
15:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Microsoft karácsonyra ígéri új mobilplatformjának, a Windows Phone 7 operációs rendszernek a piacra dobását. A riválisokkal ellentétben a cégóriás tervei szerint törzsvásárlói elsősorban az üzleti világból kerülnek majd ki.

A barcelonai Mobile World konferencián bemutatott szoftverrel a Microsoftnak talán sikerül visszahódítania az Apple és a RIM által elvesztett ügyfeleit. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szerint a Phone 7 operációs rendszert elsősorban olyan üzletembereknek tervezték, akik nem csak a munkájuknak élnek.

Az új operációs rendszerben a különféle forrásokból származó tartalmak hat központba (Emberek, Képek, Játékok, Zene+Videó, Piactér, Iroda) gyűlnek össze. Ez azért praktikus, mert például a Képek központban nem csak az adott mobiltelefonnal készített fotókat találhatjuk meg, hanem az internetre, mondjuk a Flickr-re feltöltött alkotásainkat is. Ehhez a logikához hasonlóan az Emberek központ nemcsak a megszokott információkat (név, telefonszám, email-cím, IM-cím, stb.) tartalmazza ismerőseinkről, hanem akár a legutóbbi Facebook vagy Windows Live státusz-bejegyzésüket is. A Játékok csoportban pedig az Xbox Live játékai is megjeleníthetők lesznek.


Steve Ballmer- Mobile World Congress, Barcelona

Az iPhone és a Blackberry térhódítása, valamint a Microsoft tavaly októberben kiadott kevésbé sikeres Windows Mobile 6.5-ös mobilszoftverének eredményeként, a redmondi szoftvercég az okostelefonok piacán elért 13,9 százalékos piaci részesedése 2009-ben 8,8 százalékra esett vissza.
A Windows telefon esetében az intelligens tervezés alapja egy új, holisztikus - azaz a teljességre, nem pedig a részletekben való elveszésre törekvő - rendszer, amely a telefon egészére hatással van. A Start képernyőn például folyamatosan frissített "élő mozaikok" hívják fel a figyelmet más felhasználók valósidejű tartalmaira. "Ez azt jelenti, hogy ha valaki létrehoz egy mozaikot valamely ismerőse számára, akkor azonnal láthatja az illető legfrissebb képeit vagy internetes bejegyzéseit, elég, ha rápillant a Start képernyőre" - mondta Drajkó László, a Microsoft hazai vezére a telefonnal kapcsolatban a vele készített interjúnk során.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés