Webkettes technológiák az üzleti életben

Szerző: digibiz Forrás: digibiz

Címkék: webkettő

2010.
10.18.
18:51

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A web2.0 technológiák használata egyre nagyobb teret nyer az üzleti világban. Olyan helyeken is megveti a lábát, ahova korábban elképzelhetetlennek tartottuk volna. A digibiz most arra kereste a választ, hogy mi köze van a cégek működését segítő vállalatirányítási rendszereknek (ERP) a közösségi médiához?

A kulcs itt is a gyors információmegosztás- kezdte Balázs Csaba, az SAP Hungary Kft. szakértője, laptopján bemutatva a nemrég létrehozott kisvállalati ERP felhasználói klubot a facebook-on. Ennek célja ugyanakkor eltér a jellemző megközelítéstől, hiszen itt az emberek ötleteket, segítséget kaphatnak egymástól kezelési, üzemeltetési kérdéseikre. Noha a Business One ügyfelek igénybe vehetik a hivatalos csatornákat is, itt mégis gyorsabban kaphatnak tanácsot, javaslatokat, mint a vállalati hibabejelentő rendszereken -mutatott rá az egyik előnyrea szakember.

Balázs Csaba szerint nem szabad alábecsülni a fórumok, ismerősök véleményének erejét sem a kkv szektor döntéshozói szemében, és egyben aktívabb netes jelenlétet tanácsol a szállítóknak az értékesítés, marketing vonatkozásában is: "Mivel egy kisebb vállalat hagyományosan nem működtet külön informatikai osztályt, nagyvállalatokra jellemző IT kompetenciákkal, automatikusan életbe lép a szájhagyomány elve, amikor a cégvezetők megoldást keresnek a cégirányítási problémákra, nem feltétlenül szakmai forrásból. Netes fórumokon keresnek, hozzászólásokat olvasnak el, ismerőseiket kérdezik meg, így árnyalják azokat az információkat, amit a szoftvergyártóktól kapnak."

Nem áll meg az információ

A web2.0 technológiák terjedése ugyanakkor azt is jelenti, hogy a szoftverek kezelőfelülete egyszerűsödik, egyre inkább testre szabhatóvá válik, mivel a felhasználók olyan áttekinthetőségre, könnyen érthetőségre vágynak, amit már máshol is tapasztalnak. "A legújabb ERP fejlesztéseink már beépülő web2.0 pluginokkal rendelkezik, így az SAP Business One irányítópultján belül elérhetőek már pl. a skype, twitter, facebook alkalmazások. Ez a korábban említett információmegosztásban is segít, például egy több telephelyes vállalat egyik értékesítője a Twitteren keresztül egyeztetett a raktárkészlet lekötéséről a központban szintén ugyanazon ERP rendszerrel dolgozó kollégájával, mely magán a rendszeren keresztül több percig tartott volna. Persze így az információváltást esetleg olyanok is látják, akik visszaélhetnek ezzel. "-árnyalja a pozitív képet a szakértő, aki szerint egy másik jelenség, a web2.0-val karöltve járó mobilitás szintén elérhető már az üzleti szoftvereknél. Itt olyan célalkalmazásokat kell elképzelni, melyek a cégvezetők munkáját segítik. Igy például akár a nyaralás alatt is jóvá tudnak hagyni folyamatokat, vagy ellenőrizhetik a megrendeléseket az okostelefonjukon, vagy éppen Ipad-en, azaz az üzlet nem áll meg.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés