Történelmi látogatottsági rekordok születtek a választások hétvégéjén

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: Webaudit | Látogatottsági statisztika | választás 2010

2010.
04.14.
14:03

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 2010-es országgyűlési választás napján a magyar internet történetében a hétvégi látogatók száma először lépte át a 3 milliót. Ezt a rekordot másnap egy újabb követte, a Medián webAUDIT több mint 3,7 millió hazai látogatót mért az első fordulót követő hétfőn. Új látogatottsági csúcsot könyvelhetett el a három vezető tartalomszolgáltató is - derül ki a Medián webAUDIT digibiz.hu-nak készített összesítéséből.

Az online cikklátogatottsági statisztika egyfajta tükre a közérdeklődésnek, jól jelzi, hogy mely hírek érdeklik valójában az embereket, és melyek nem tudnak az érdeklődés középpontjába kerülni. A kampány-időszak első felében az olvasottabb hírek között nagyítóval kellett keresni a közelgő választásokhoz kapcsolódó anyagokat, így a kampány finisére várta mindenki a hirtelen robbanást, amikor majd a pártok rázúdítják a választókra a muníciójukat.

A webAUDIT cikktoplistája azt mutatja, hogy az utolsó hetek meglehetősen lagymatagra sikeredtek, néhány személyeskedő, lejárató kép és videó megjelenésén kívül nem nagyon találkozhattunk komolyabb érdeklődést kiváltó hírrel. Az unalmas előjáték ellenére a választást kifejezetten komoly érdeklődés kísérte a hazai website-okon és közösségi oldalakon.

A választás napján és az azt követő hétfőn is rekord született a hazai internetes történelemben. A hétvégi látogatók száma vasárnap estére meghaladta a 3 milliót, ezt rekordot másnap egy újabb követte, a Medián webAUDIT több mint 3,7 millió hazai látogatót mért az első fordulót követő hétfőn. Új látogatottsági csúcsot könyvelhetett el a három vezető tartalomszolgáltató, az origo, a Sanoma és a CEMP netvörkje, továbbá a hírportálok közül többek között az origo.hu, az index.hu, az fn.hu, a hir24.hu, a hvg.hu, a nol.hu, a napi.hu, számos regionális hírsite, és nem utolsó sorban a blog.hu.

A választások éjszakáján a két vezető hírszolgáltató, az Index és az Origo, valamint a FigyelőNet vonzotta a legtöbb látogatót, szám szerint 282 649-et. Ehhez képest a hír24 több, mint 215 ezer látogatót, a HVG.hu több, mint 219 ezer látogatót, a NOL pedig több, mint 110 ezer látogatót. Az előző naphoz képest az fn.hu 88 %-os webforgalom növekedést ért el, az Index 66 %-os, az Origo 49 %-os, a HVG.hu 42 %-os, a NOL pedig 73 %-os növekedést produkált. 

A választások másnapján az eseményhez méltó olvasottsági adatokat mutatott a webAUDIT cikkstatisztika. A legolvasottabb online cikkeket több mint százezren látták, és a top25 cikk közül 18 a választási eredményekkel foglalkozott. Keddre csillapodott az érdeklődés, de még ezen a napon is a választási eredményekkel foglalkozó hírek, vélemények adták a legolvasottabb online cikkek csaknem felét.A nagyok címlapjainak látogatottsága

A látogatók többféle csatornán és híraggregátokról tájékozódnak, így érdemes azt is megnézni, hogy mit mutatnak a címlapi látogatottságok. Az Origo és az Index címlapokat vizsgálva azt láthatjuk, hogy az Index címlapi kattintásai mindkét nap 30 százalékkal haladták meg az Origoét. Az Origo címlapját 365 000, az Indexét 473 000 látogató nézte vasárnap, ez az arány hétfőn sem változott, míg az Origo címlapjáról 410 000, addig az Indexéről 534 000 informálódott a választásokkal kapcsolatban.    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Berobban az SMO

Az Amerikai Marketing Szövetség kutatása alapján a tengerentúli nagyvállalatok jövőre már jelentősen növelik éves marketing-költségvetéseiket. A következő öt évben, a teljes évi büdzsék 17,7 százalékéig dagadhat a közösségi médiára fordított összegek aránya.

2011 az SMO éve lesz 2011 az SMO éve lesz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés