Vonatjegy mobilon

Szerző: digibiz

Címkék: vonatjegy; mobil; MÁV

2011.
03.03.
12:54

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan mobilon keresztül is lehet vonatjegyet venni. Ha minden a tervek szerint halad, akkor már év végén használható lesz az új értékesítési rendszer.

A MÁV már korábban szerette volna bevezetni a mobilos jegyvásárlást, de sorban elbuktak a közbeszerzési eljárások a szigorú szabályozás miatt. Most viszont amennyiben hamarosan megoldják az eddigi e-Ticket rendszer és a mobilos fizetés közötti átjárást, ugyanúgy válthatjuk majd ki a jegyünket, mint az internetes jegyvásárlási rendszernél. Azaz, a mobilszámla terhére történő tranzakció után még ki kell nyomtatni azt egy jegyautomatánál.

Az egyszerűséget és praktikusságot némileg gyengíti, hogy a mobilos vásárlás összege maximalizált, ráadásul a telefon szolgáltatók is megköthetik, és meg is kötik, mi a legmagasabb összeg amit az ügyfél mobilos vásárlásra fordíthat (ide tartozik például az autópálya matrica is). Valamint csak a teljes árú menetjegyeket lehet ilyen formában megvenni. Így azt mondhatjuk, hogy a mobilos menetjegy vásárlás inkább vészmegoldás, ha éppen csak ez a lehetőségünk van.
    
1 hozzászólás 

2011.
03.05.
11:22

ignotus87
A maximalizált helyett inkább maximáltat kellene használni. De a cikk jó volt.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés