Vonatjegy mobilon

Szerző: digibiz

Címkék: vonatjegy; mobil; MÁV

2011.
03.03.
12:54

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan mobilon keresztül is lehet vonatjegyet venni. Ha minden a tervek szerint halad, akkor már év végén használható lesz az új értékesítési rendszer.

A MÁV már korábban szerette volna bevezetni a mobilos jegyvásárlást, de sorban elbuktak a közbeszerzési eljárások a szigorú szabályozás miatt. Most viszont amennyiben hamarosan megoldják az eddigi e-Ticket rendszer és a mobilos fizetés közötti átjárást, ugyanúgy válthatjuk majd ki a jegyünket, mint az internetes jegyvásárlási rendszernél. Azaz, a mobilszámla terhére történő tranzakció után még ki kell nyomtatni azt egy jegyautomatánál.

Az egyszerűséget és praktikusságot némileg gyengíti, hogy a mobilos vásárlás összege maximalizált, ráadásul a telefon szolgáltatók is megköthetik, és meg is kötik, mi a legmagasabb összeg amit az ügyfél mobilos vásárlásra fordíthat (ide tartozik például az autópálya matrica is). Valamint csak a teljes árú menetjegyeket lehet ilyen formában megvenni. Így azt mondhatjuk, hogy a mobilos menetjegy vásárlás inkább vészmegoldás, ha éppen csak ez a lehetőségünk van.
    
1 hozzászólás 

2011.
03.05.
11:22

ignotus87
A maximalizált helyett inkább maximáltat kellene használni. De a cikk jó volt.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés