Vitában hazai mobilszolgáltatók és az állam

Forrás: Napi Gazdaság

Címkék: mobilszolgáltatók

2011.
03.03.
15:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Napi Gazdaság információi szerint azzal kapcsolatban alakult ki ellentét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a szolgáltatók között, hogy pénzforgalmi szolgáltatásnak minősül-e a mobilon történő vásárlás. Amennyibe igen, akkor a mobilcégek csak engedéllyel folytathatnák tovább működésüket ezen a téren.

A Napi Gazdaság szerint a GKM nem minősíti pénzforgalmi szolgáltatásnak azt, amikor az adott áruhoz, vagy szolgáltatáshoz hozzáadott érték tartozik, és csak digitális eszközökön keresztül érhető el. Jelen esetben az a lényeges, hogy viszont pénzforgalmi szolgáltatás az, amikor a mobil szolgáltató csak közvetítőként jár el az áru és a felhasználó között. Kivéve, ha a cégek megveszik a szolgáltatást, továbbértékesítik azt, valamint hozzáadott értéket biztosítanak, az ilyen formában történő tranzakcióhoz.

A probléma ott van, hogy a mobilvásárlásért a cégek tranzakciós és egyéb költségeket számítanak fel, viszont arra nemigen van példa, hogy vásárlói panaszokat kezeljenek, minőségbiztosítást vállaljanak. Pedig ha ők értékesítik a szolgáltatást, akkor szükséges lenne. Így viszont a pénzügyi forgalom meghatározásához áll közel a szolgáltatás.

A mobilcégek szerint ha pénzforgalmi szolgáltatóvá kellene válniuk, az nehezítené a mobilvásárlás elérhetőségét, valamint drágábbá is tenné azt. A Napi Gazdaságnak a Telenortól úgy nyilatkoztak, hogy szerintük nincs semmi teendőjük a szolgáltatás módosításával kapcsolatban. A Vodafone szerint sincs semmi szükség arra, hogy a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó törvényt a mobilvásárlásokra is alkalmazzák. A Magyar Telekom pedig egyenesen kijelentette, hogy a mobilvásárlás nem pénzforgalmi szolgáltatás.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés