Vitában hazai mobilszolgáltatók és az állam

Forrás: Napi Gazdaság

Címkék: mobilszolgáltatók

2011.
03.03.
15:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Napi Gazdaság információi szerint azzal kapcsolatban alakult ki ellentét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a szolgáltatók között, hogy pénzforgalmi szolgáltatásnak minősül-e a mobilon történő vásárlás. Amennyibe igen, akkor a mobilcégek csak engedéllyel folytathatnák tovább működésüket ezen a téren.

A Napi Gazdaság szerint a GKM nem minősíti pénzforgalmi szolgáltatásnak azt, amikor az adott áruhoz, vagy szolgáltatáshoz hozzáadott érték tartozik, és csak digitális eszközökön keresztül érhető el. Jelen esetben az a lényeges, hogy viszont pénzforgalmi szolgáltatás az, amikor a mobil szolgáltató csak közvetítőként jár el az áru és a felhasználó között. Kivéve, ha a cégek megveszik a szolgáltatást, továbbértékesítik azt, valamint hozzáadott értéket biztosítanak, az ilyen formában történő tranzakcióhoz.

A probléma ott van, hogy a mobilvásárlásért a cégek tranzakciós és egyéb költségeket számítanak fel, viszont arra nemigen van példa, hogy vásárlói panaszokat kezeljenek, minőségbiztosítást vállaljanak. Pedig ha ők értékesítik a szolgáltatást, akkor szükséges lenne. Így viszont a pénzügyi forgalom meghatározásához áll közel a szolgáltatás.

A mobilcégek szerint ha pénzforgalmi szolgáltatóvá kellene válniuk, az nehezítené a mobilvásárlás elérhetőségét, valamint drágábbá is tenné azt. A Napi Gazdaságnak a Telenortól úgy nyilatkoztak, hogy szerintük nincs semmi teendőjük a szolgáltatás módosításával kapcsolatban. A Vodafone szerint sincs semmi szükség arra, hogy a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó törvényt a mobilvásárlásokra is alkalmazzák. A Magyar Telekom pedig egyenesen kijelentette, hogy a mobilvásárlás nem pénzforgalmi szolgáltatás.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés