Viszik a Kinectet, mint a cukrot

Szerző: KV Forrás: digibiz.hu

Címkék: Kinect | Microsoft

2010.
11.30.
11:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

25 nappal a globális értékesítés megkezdése után a Microsoft a hétvégén eladta a 2,5 milliomodik Kinectet. A múlt hétvégén egyébként, a hálaadás napi nagy leárazásoknak köszönhetően, végre a válság előtti szinten teljesítettek a cégek eladások tekintetében.

Az Xbox kiegészítőjéül szolgáló szenzoros játékeszközből rég nem látott szinten teljesít a Microsoft, különösen akkor, ha összehasonlítjuk a Sony hasonló kategóriájú kiegészítőjével, a Playstation Move-jával, amelyből mindössze 1 millió darabot sikerült eladniuk az első hónapban. A redmondiak fel is bátorodtak a jól sikerült számok következtében és a karácsonyi szezon végére megcélozták az 5 milliomodik eladott Kinect elérését.Az USA-ban a karácsonyi vásárlási láz beindulásával a válság előtti időkhöz mérhető online-értékesítési adatok születtek. Az idei Fekete Pénteken 648 millió dollárt költöttek az amerikaiak online boltokban, kilenc százalékkal többet, mint tavaly. A teljes kereskedelemnek egyébként már 7%-a zajlik online és a kereskedők ebben a szektorban is éves forgalmuk ötödét igyekeznek az év utolsó hónapjában elérni.

A közvélemény-kutatásokból az derül ki, hogy az idén az okostelefonok és a táblagépek lesznek a karácsonyi slágertermékek, utóbbiak miatt azonban jelentősen csökkenhet a hordozható konzolok és a GPS-ek eladása. Jelentős eladások várhatok továbbá a 3D televíziók és a Google TV - Apple TV vonalon is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés