Viszik a Kinectet, mint a cukrot

Szerző: KV Forrás: digibiz.hu

Címkék: Kinect | Microsoft

2010.
11.30.
11:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

25 nappal a globális értékesítés megkezdése után a Microsoft a hétvégén eladta a 2,5 milliomodik Kinectet. A múlt hétvégén egyébként, a hálaadás napi nagy leárazásoknak köszönhetően, végre a válság előtti szinten teljesítettek a cégek eladások tekintetében.

Az Xbox kiegészítőjéül szolgáló szenzoros játékeszközből rég nem látott szinten teljesít a Microsoft, különösen akkor, ha összehasonlítjuk a Sony hasonló kategóriájú kiegészítőjével, a Playstation Move-jával, amelyből mindössze 1 millió darabot sikerült eladniuk az első hónapban. A redmondiak fel is bátorodtak a jól sikerült számok következtében és a karácsonyi szezon végére megcélozták az 5 milliomodik eladott Kinect elérését.Az USA-ban a karácsonyi vásárlási láz beindulásával a válság előtti időkhöz mérhető online-értékesítési adatok születtek. Az idei Fekete Pénteken 648 millió dollárt költöttek az amerikaiak online boltokban, kilenc százalékkal többet, mint tavaly. A teljes kereskedelemnek egyébként már 7%-a zajlik online és a kereskedők ebben a szektorban is éves forgalmuk ötödét igyekeznek az év utolsó hónapjában elérni.

A közvélemény-kutatásokból az derül ki, hogy az idén az okostelefonok és a táblagépek lesznek a karácsonyi slágertermékek, utóbbiak miatt azonban jelentősen csökkenhet a hordozható konzolok és a GPS-ek eladása. Jelentős eladások várhatok továbbá a 3D televíziók és a Google TV - Apple TV vonalon is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés