Virtuális plakát készült a legnézettebb weblapokból

Szerző: digibiz Forrás: MTI

Címkék: virtuális plakát | weblap | ikon

2010.
09.04.
15:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

300 ezer oldal ikonjából készült virtuális plakát. Azoknak a weblapoknak a felhasználásával állították össze, amelyek a világon a legnézettebbek, és mivel az ikonok mérete a látogatottságuktól függ. Ezért nem meglepő, hogy a Facebook és Google azonnal szemet szúrnak.

http://nmap.org/favicon/Az Nmap.org hálózattérképező alkalmazás és az Alexa.com webstatisztikai oldal az internetes oldalakhoz tartozó logókból készült kisebb, 16x16 vagy 32x32 pixeles méretű weblapikonok (favicon) felhasználásával alkották meg azt a térképet, amely a világ legkedveltebb 288 945 oldalát jeleníti meg.  A plakát elemei az Nmap oldalán a teljes felbontású 1,4 gigapixeles (37440x37440 pixeles) képen kereshetők, vagy az egész összeállítás 111 megabájtos méretben akár egyben is letölthető.

A plakát szerint a Google keresőmotorja a világ "legikonikusabb" szolgáltatása, amely az 18720x18720 pixeles összeállítás tizedét, azaz 5968x5968 pixelt foglal el ahhoz, hogy a lista végén lévő, még látható oldal 8x8 pixeles méretben megjelenhessen. A plakát 600dpi-s változatában ezek a kisebb oldalak viszont már csak egy 0,34 milliméteres porszemként jelentkeznek. A látogatottsági adatok vizuális megjelenítésével jól látható, hogy a Google, a Facebook és a Yahoo uralja a világhálót, majd YouTube, az MSN és a Wikipedia következnek.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés