Világhíres magyar web-erotika

Szerző: Vida Sándor

Címkék: Docler | LiveJasmin | Gattyán György Zoltán

2011.
03.29.
10:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Docler cégcsoporthoz köthető LiveJasmin a világ legnépszerűbb élő, erotikus video chat oldala, amely már HD minőségben, 3D-ben, sőt mobilon is elérhető. A vállalatcsoport budapesti székhelyére több mint 20 cég van bejegyezve. Ebből 8-ban is ügyvezető pozíciót tölt be a világ 43. leglátogatottabb oldalának egyik alapítója, Gattyán György Zoltán.

 livejasmin.com oldal tulajdonosa a Madeira szigetére bejegyzett portugál Lalib LLD. Azonban, mint a Figyelő hetilap korábbi cikke (2009./49.szám) is rámutat, a szálak az eredetileg Jasmin Media Groupnak keresztelt, budapesti székhelyű cégcsoporthoz vezetnek. (A vállalkozás 2008 elején négy cégre vált szét: DoclerHome, DoclerWeb, DoclerPro és DoclerHolding.)

Az erotikus tartalmakra építő élő videó chat szolgáltatást nyújtó vállalat 10 évvel ezelőtt garázscégként indult, barátok és ismerősök részvételével. A profil az internet-technológia és a felnőtt tartalmak találkozása az internetes igények sajátossága folytán alakult ki, nyilatkozta a Digibiz.hu-nak Gattyán György, a cég vezérigazgatója. A kezdetekkor pénzgondokkal küszködtek és befektetők híján, kölcsönökből tudták kifizetni a programozókat és a számlákat, emlékszik vissza a vezérigazgató.

A livejasmin.com jelenleg a 43. legnépszerűbb oldal a világon, az internet forgalmát figyelő független amerikai statisztikai site, az Alexa adatai alapján. Megelőzve például a New York Times honlapját, a Myspace-t vagy éppen a Tumblr-t. A legtöbbet látogatott erotikus oldal a magyar mellett 15 másik nyelven is elérhető, pedig a nemzetközi színtérre való kilépés nem szerepelt az alapítók eredeti tervei között. A vállalat csupán sodródott az árral, pontosabban az igényekkel, tudtuk meg Gattyán Györgytől. 

Új irányok
A folyamatos fejlesztések révén ma már HD, sőt 3D-s élőkamera képet és hangot is tud továbbítani a rendszer, mely alkalmas lenne orvosi műtétek, konferenciák, televíziós adások sugárzására is a világhálón. Azonban az internet virtuális világában a kereslet nem ezek, hanem a felnőtt tartalmak irányában a legnagyobb. Újabban igény látszik a videós interaktív jóslásra és a labdarúgó és jégkorongmérkőzések, valamint tudományos és ismeretterjesztő előadások HD közvetítésére is - hívja fel a figyelmet a vezérigazgató. A több mint 60 ezer regisztrált performerrel bár már most is chatelhetünk androidos, symbianos vagy windows mobile 6-os szoftvert használó okostelefonunkról. A jövőben ez még élvezhetőbb lesz. Hiszen a további fejlődés útját a mobilplatformokon is elérhető HD és a 3D-s képtovábbítás fejlesztésében látja Gattyán György.

A siker titka
A Jasmin Media Group üzleti sikerét a videostreaming - képek folyamatos, valós idejű sugárzása - hozta a vezérigazgató szerint. A technológia lényege, hogy bárki a világ bármely pontjáról, internet eléréssel és webkamerával élő videó-adást tud sugározni. Miközben ezt az élő közvetítést akárki nyomon követheti a neten, mintha skype-olna vagy msn-ezne, csak éppen sokkal jobb minőségben. Ez 10 éve ritkaságszámba ment, hívja fel a figyelmet Gattyán György. Ennél is ritkább volt, a biztonságos fizetési megoldások alkalmazása akkoriban. A honlapon ugyanis az ingyenes live-chatelés mellett magánbeszélgetésekbe is elegyedhetünk lenge öltözékű performerekkel. (Ez a kamera túloldalán lévő modellek hivatalos megnevezése). Mindez azonban pénzbe kerül. A privát-chatszoba tartalmát csak a fizető ügyfél és az "előadó" látja. Ekkor lehetőség van a kölcsönös szimpátia alapján az erotikusabb töltetű beszélgetésekre vagy képek továbbításra is. 

A honlapon minden szexuális ízlést igyekeznek kiszolgálni. A repertoárban megtalálhatóak a hölgyek és az urak mellett a párok, az érett hölgyek, leszbikusok, melegek, transzszexuálisak, a tüzes flörtöt vagy épp valamilyen fétist kielégítők is. Sőt újabban már pornószínészek is csatlakoztak a népes modellcsapathoz. Beszélgethetünk továbbá több mint 3000 szakértővel. Megtalálhatóak itt a lelki társtól kezdve a személyi edzőkön, a hobby szakácsokon, az utazási szakértőkön, asztrológusokon át a tarot vetőkig bárki. 

A vezérigazgató a Digibiznek elmondta, az, hogy ki, kivel, mikor, mit mutat meg magából vagy kivel akar beszélgetni a szabad döntésén múlik. Az élő műsort az előadók otthonából vagy egy stúdióból közvetítik.

Nincs ingyen
A fizetés perc alapon történik. A felnőtt oldalaknál jól bevált rendszer alapján, a LiveJasminnél is krediteket kell vásárolnunk. Ezt megtehetjük bankkártyánkkal, Click2Pay e-számláról, készpénzzel (Ukash), egy emelt díjas telefon felhívásával vagy Direct Pay rendszeren keresztüli banki átutalással is. A kredit csomagok 19,99 eurótól egészen 159,99 euróig terjednek. Az ár szolgáltatásonként és előadónként változik. Általában 2,99 és 4,99 euró közötti összeget kell fizetni egyetlen "kettesben töltött percért". A felhasználók számára probléma esetén nonstop ügyfélszolgálat biztosít segítséget. 

Az ügyfél és a modell közötti kommunikációt szoftveres és élőszemélyes módon egyaránt folyamatosan ellenőrzik. Az üzenetváltás szándékos késleltetésére azért van szükség, hogy ne történhessen meg semmilyen személyes kapcsolatfelvétel. Ne hangozhasson el szóban, vagy ne lehessen leírni semmilyen telefonszámot, e-mailcímet vagy egyéb kontaktteremtésre alkalmas adatot.

A látogatók akkor is megtekinthetik a modellek képeit, videóit, ha nem fizetnek, persze a cél a fizetős chatszobába terelés, a minél több ott eltöltött idő. Az ügyfelek pénztárcáit egyre több szolgáltatással kívánják könnyíteni. Ilyen a Topmember tagság is, mely 15 kreditbe kerül kéthetente és számos privilégiumot kínál a felhasználónak (LiveJasmin Performer Awards szavazás, offline üzenetek küldése, modell időbeosztás, zavaró vendégek (guestek) némítása, személyre szabható keresési feltételek, és hasonlók).

A Docler cégcsoport 
A Jasmin Media Group egyik jogutódja a DoclerWeb Kft. 2009-ben több mint 5 milliárd forintos bevételt produkált (a csoport cégeiről lásd a táblázatot). A cégcsoport székhelyéül szolgáló kőbányai, Expo tér 5-7. szám alatt lévő irodaház mára már több mint 20 cégnek ad otthont. Ez alapján nem meglepő, hogy a Docler cégcsoport tulajdonosát, a "magyar Bill Gatesként" is emlegetett Gattyán György Zoltánt a Népszabadság a 150 leggazdagabb Magyarországon élő üzletember közt listázta. 

A vállalatok közül kiemelkedik a szerverhosztinggal foglalkozó DoclerWeb Informatikai Kft. és az Escalion Hungary Kft., a technológiatulajdonos vállalkozás, a WebMindLicenses Kft., az informatikai rendszereket üzemeltető DueDecad Kft. valamint az ingatlanbefektetésekkel foglalkozó DoclerHome Szolgáltató Kft. A jövőben az egyik társaság (amelyet Doclernél nem kívántak megnevesíteni) főleg internetes ötletekkel próbálkozó vállalkozásokba társulna kockázati tőkebefektetőként, vagy meg is vásárolná azokat a tulajdonostól, nyilatkozta a Digibiz.hu-nak Gattyán György Zoltán.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés