Vesztettek a Facebook állítólagos kitalálói

Szerző: digibiz

Címkék: Facebook

2011.
04.12.
14:58

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Úgy néz ki, hogy a Winklevoss ikrek már nem látnak több pénzt a Facebook-ból, hiába próbálkoztak éveken át.

A Fellebbviteli Bíróság határozata szerint az ikreknek el kell fogadniuk a korábban kiharcolt 65 millió dollár értékű Facebook részvényt. A korábbi alacsonyabb szintű bírósági döntés is a Facebook javára járt el a megítélés során, és most sem volt ez másképp. Kozinski, szövetségi fellebbviteli főbíró szerint a Winklevoss fivérek nem az első olyan fellebbezők akik bíróság útján akarják elérni azt, amit a piacon nem sikerült. A bíróságok kényszerítették őket arra, hogy bár a vitát nem sikerült rendezniük a közösségi oldallal, engedjenek el minden vádat, és elégedjenek meg a fenti összeggel. 

Most azonban még vissza akartak lépni a ringbe, amire a főbíró szerint már semmi szükség, hiszen korábban ügyvédi csapatuk és piacelemzőik által a megfelelő összeget harcolták ki. Minden pereskedésnek vége van egyszer, ebben az ügyben pedig szerint most jött el a lezárás ideje.

Divya Narendra és a Winklevoss ikrek először 2004-ben perelték be a Facebook-ot, mivel szerintük Mark Zuckerberg ellopta CONNECTU nevű oldaluk ötletét a saját fejlesztéséhez. Az eredeti határozat 2008-ban állította meg a vitatkozást, a 65 millió dollár értékű részvénycsomaggal. A Winklevoss testvérek pedig ma megtanulhatták, hogy ennél több nem is jár.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés