Veszteséges a Yahoo, de többen használják

Szerző: digibiz

Címkék: Yahoo

2011.
04.21.
15:37

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Yahoo is kihozta első negyedéves pénzügyi eredményeit, melyek bevételcsökkenést mutatnak. A cég együttműködése a Microsofttal tehát nem hoz olyan gyorsan változást, mint azt szerették volna.

Ennek a negyedévnek a bevétele 1,2 milliárd dollár volt, ami 24 százalékos csökkenést jelent. A Yahoo ezt azzal magyarázza hogy a Microsofttal kötött keresési megállapodás miatt sok változtatást kellett végrehajtaniuk, amelyek csak később eredményezhetnek emelkedést. Carol Bartz a Yahoo vezérigazgatója elmondta, hogy az első negyedévben ennek ellenére 13 százalékkal több felhasználójuk lett, és a cég média tulajdonai is 8 százalékkal nőttek, ráadásul a felhasználók 17 százalékkal több időt töltenek azzal, hogy a szolgáltatásaikat használják.

A Yahoo amerikai híroldalait is többen böngészik, ami az első negyedévben 400 oldalletöltést jelentett, ez az utóbbi 3 hónapban 50 százalékos emelkedés. Bartz azt mondja, folytatják azt a stratégiát, hogy megújítják a platformjaikat, gazdagítják a tartalmat és olyan új fejlesztéseket hoznak ki, amelyek növelik a digitális hirdetésekből származó bevételeket. Úgy látja a Yahoo a helyes irányba tart, így újra felzárkózhat a Google mögé. A vezérigazgató elismerte, hogy akadtak problémák a Microsoft adCenter platformmal, azért most azon is dolgoznak, hogy ezeket megoldják, megtalálják a megfelelő technikai lépéseket.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

A Netrisk.hu megéri a pénzét?

A tavalyi évben közel 1,4 milliárd forintos árbevételt produkáló Netrisk.hu többségi tulajdonát a napokban szerezte meg az Enterprise Investors, több mint 6 milliárd forintért. Az üzlet nem csak az évi több száz millió forintos osztalékért érte meg.

Brutális növekedés a Netrisknél Brutális növekedés a Netrisknél

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés