Veszélyben lehet százezer androidos személyes adata

Szerző: digibiz Forrás: PC Mag

Címkék: Android

2011.
06.03.
11:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Rosszindulatú szoftverek miatt számos alkalmazást el kellett távolítania a Google-nek az Android Market-ból.

A Lookout mobil biztonsági cég elmondása alapján több tucat fertőzött alkalmazást találtak az áruházban, amelyek jelentős mennyiségű személyes adat kikerülését veszélyeztették. Március elején már volt egy hasonló támadás a DroidDream vírus által, és most ez tért vissza, egy kicsit egyszerűbb formában, így DroidDream Light-ra keresztelték. 

Jelenleg szüneteltetik a gyanús alkalmazásokat, és vizsgálják a fertőzés mértékét. Ez most 24 alkalmazást jelent, 5 különböző fejlesztőnél. A Lookout becslései szerint a DroidDream Light támadás 30-120000 felhasználót érinthetett, olyan programokon keresztül, mint a Magic Photo Studio, Mango Studio, E.T. Tean vagy a BeeGoo. A Lookout arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy figyeljenek a nem szándékolt SMS vagy internet fogalomra készülékükön, mert azt okozhatja a rosszindulatú szoftver, és telepítsenek biztonági alkalmazásokat.

Egy a NetQuin által a múlt héten nyilvánosságra hozott felmérés szerint a mobilos vírustámadások 64 százaléka Kínában, és csak elenyésző részük történik például Amerikában. Ez azért van így, mert Kínában sok olyan készülék van forgalomban, mely nem kapcsolható egyetlen szolgáltatóhoz sem, és az emberek nem figyelnek a mobilos biztonsági rendszerekre. A NetQuin adatai szerint az első negyedévben 2,53 millió Android felhasználó készülékét fertőzték meg rosszindulatú szoftverek. A vírusok fő támadási területe, hogy emeltdíjas telefonszámokra indítanak hívást, vagy küldenek üzenetet, hatalmas számlát generálva ezzel a tulajdonosnak. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés