Veszélyben lehet százezer androidos személyes adata

Szerző: digibiz Forrás: PC Mag

Címkék: Android

2011.
06.03.
11:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Rosszindulatú szoftverek miatt számos alkalmazást el kellett távolítania a Google-nek az Android Market-ból.

A Lookout mobil biztonsági cég elmondása alapján több tucat fertőzött alkalmazást találtak az áruházban, amelyek jelentős mennyiségű személyes adat kikerülését veszélyeztették. Március elején már volt egy hasonló támadás a DroidDream vírus által, és most ez tért vissza, egy kicsit egyszerűbb formában, így DroidDream Light-ra keresztelték. 

Jelenleg szüneteltetik a gyanús alkalmazásokat, és vizsgálják a fertőzés mértékét. Ez most 24 alkalmazást jelent, 5 különböző fejlesztőnél. A Lookout becslései szerint a DroidDream Light támadás 30-120000 felhasználót érinthetett, olyan programokon keresztül, mint a Magic Photo Studio, Mango Studio, E.T. Tean vagy a BeeGoo. A Lookout arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy figyeljenek a nem szándékolt SMS vagy internet fogalomra készülékükön, mert azt okozhatja a rosszindulatú szoftver, és telepítsenek biztonági alkalmazásokat.

Egy a NetQuin által a múlt héten nyilvánosságra hozott felmérés szerint a mobilos vírustámadások 64 százaléka Kínában, és csak elenyésző részük történik például Amerikában. Ez azért van így, mert Kínában sok olyan készülék van forgalomban, mely nem kapcsolható egyetlen szolgáltatóhoz sem, és az emberek nem figyelnek a mobilos biztonsági rendszerekre. A NetQuin adatai szerint az első negyedévben 2,53 millió Android felhasználó készülékét fertőzték meg rosszindulatú szoftverek. A vírusok fő támadási területe, hogy emeltdíjas telefonszámokra indítanak hívást, vagy küldenek üzenetet, hatalmas számlát generálva ezzel a tulajdonosnak. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés