Veszélyben lehet százezer androidos személyes adata

Szerző: digibiz Forrás: PC Mag

Címkék: Android

2011.
06.03.
11:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Rosszindulatú szoftverek miatt számos alkalmazást el kellett távolítania a Google-nek az Android Market-ból.

A Lookout mobil biztonsági cég elmondása alapján több tucat fertőzött alkalmazást találtak az áruházban, amelyek jelentős mennyiségű személyes adat kikerülését veszélyeztették. Március elején már volt egy hasonló támadás a DroidDream vírus által, és most ez tért vissza, egy kicsit egyszerűbb formában, így DroidDream Light-ra keresztelték. 

Jelenleg szüneteltetik a gyanús alkalmazásokat, és vizsgálják a fertőzés mértékét. Ez most 24 alkalmazást jelent, 5 különböző fejlesztőnél. A Lookout becslései szerint a DroidDream Light támadás 30-120000 felhasználót érinthetett, olyan programokon keresztül, mint a Magic Photo Studio, Mango Studio, E.T. Tean vagy a BeeGoo. A Lookout arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy figyeljenek a nem szándékolt SMS vagy internet fogalomra készülékükön, mert azt okozhatja a rosszindulatú szoftver, és telepítsenek biztonági alkalmazásokat.

Egy a NetQuin által a múlt héten nyilvánosságra hozott felmérés szerint a mobilos vírustámadások 64 százaléka Kínában, és csak elenyésző részük történik például Amerikában. Ez azért van így, mert Kínában sok olyan készülék van forgalomban, mely nem kapcsolható egyetlen szolgáltatóhoz sem, és az emberek nem figyelnek a mobilos biztonsági rendszerekre. A NetQuin adatai szerint az első negyedévben 2,53 millió Android felhasználó készülékét fertőzték meg rosszindulatú szoftverek. A vírusok fő támadási területe, hogy emeltdíjas telefonszámokra indítanak hívást, vagy küldenek üzenetet, hatalmas számlát generálva ezzel a tulajdonosnak. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés