Végre tőzsdére lép a Zynga

Szerző: digibiz Forrás: techi-buzz

Címkék: Zynga

2011.
11.30.
16:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Zynga részvények nyilvános forgalomba hozatalát már hónapokkal ezelőtt bejelentették, de a kibocsátás pontos menetrendjére mindeddig várni kellett. A hasonlóan nagy várakozások mellett októberben a tőzsdén debütált Groupon papírjainak árfolyama közben a kibocsátási ár alá süllyedt.

A tervek szerint még a Hálaadás ünnepe előtt tőzsdére szerettek volna lépni, de a pulyka mellé még nem kerülhetett oda a cég papírja. A Fortune jelentése szerint a Zynga végül hosszas halogatás után, december 5-én indítja IPO folyamatát, amikor megkezdi a tárgyalásokat a potenciális befeketetőkkel.
 
A közösségi játék fejlesztő vállalat 1 milliárd dolláros elsődleges részvénykibocsátásra készül, a pletykák szerint értéke körülbelül 15-20 milliárd dollár körül fog mozogni. Azonban a Groupon múltheti zuhanása miatt végül elképzelhető, hogy alacsonyabb áron fogja vonzani a befektetőket.
 
Pedig a Grouponnal ellentétben a Zynga nyereséges vállalkozás, közel 828 millió dollár bevételre tett szert 2011. első 9 hónapjában, amely magasabb is lehetett volna, azonban csökkentették a megnövekedett működési költségek. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés