Banki adatokat véd egy új program

Szerző: digibiz Forrás: Computerworld

Címkék: online szolgáltatás | home bank | online ügyintézés

2010.
08.19.
16:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ha valahol, hát az online bankolásnál feltétlenül szükség van a biztonságra. Ennek érdekében a pénzintézetek mindent meg is tesznek, ám van, amihez még ennél is több kell, ilyenkor jönnek az számítástechnikai guruk, és egy komplett rendszert alakítanak ki. A Trusteer egy olyan megoldást talált, ami a legtöbb anyagi kárt okozó programok eltávolítására is alkalmas.

A Trusteer Rapport szolgáltatás az elmúlt hónapokban egyre nagyobb népszerűségre tett szert az online bankolást előnyben részesítő felhasználók körében. A Rapportot nemzetközi szinten több mint hatvan bank és pénzintézet támogatja - írja a Computerworld. A szolgáltatást eddig megközelítőleg nyolc millióan vették igénybe világszerte. A Trusteer megoldásának célja, hogy segítse megakadályozni azon támadásokat, amelyeket többnyire kártékony programok révén hajtanak végre a bűnözők.
A Rapport sokáig leginkább arra volt képes, hogy ha valamely online szolgáltatás esetében gyanús adatforgalmat vagy programot észlelt, akkor azt jelezte a felhasználónak, illetve értesítette a központi monitorozó rendszert. A felhasználók számának növekedésével természetesen újabb igények merültek fel, amelyek elsősorban arra irányultak, hogy a Rapport ne csak riasztásra legyen képes, hanem nyújtson segítséget a kártékony programok eltávolításában is.
dulawat.comA Rapport nem helyettesíti a végponti vírusvédelmi alkalmazásokat, azonban a banki adatok megszerzésére alkalmas, legtöbb problémát okozó, legelterjedtebb kártékony programok eltávolítására képes. A szolgáltatás révén többek között a ZeuS, a Silon, a Bugat és a DBJP kártevőktől lehet megszabadulni. Emellett alkalmas az úgynevezett zero-day fenyegetettségek kiszűrésére is, amit a felhasználó PC-je valamint a bank szervere között felépülő hálózati kommunikáció elemzésével valósít meg. "Amennyiben nem tudunk eltávolítani egy ártalmas programot, akkor azt jelezzük a felhasználónak" - tette hozzá Boodaei.

A Trusteer Rapport szolgáltatásait természetesen nemcsak akkor célszerű igénybe venni, ha az egy bank rendszeréhez szorosan illesztésre kerül, hanem akkor is, amikor a webbiztonságot kell növelni. A szoftver tulajdonképpen egy böngésző plug-in, amely egy egyszerű telepítési folyamat után automatikusan beépül a számítógépen található webböngészőkbe. Ezt követően védelmet biztosít a billentyűleütéseket naplózó kémprogramokkal, a képernyőképeket lementő trójaiakkal, az adathalászattal, az IP-cím és DNS manipulációkkal szemben. Emellett segít az SSL tanúsítványok ellenőrzésében, és a böngészés során felmerülő események naplózásában is. A szoftver az Internet Explorer, a Firefox és a Google Chrome böngészőket támogatja. Az ingyenes verzió korlátja, hogy legfeljebb 100 weboldal védelmét lehet vele biztosítani.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés