Banki adatokat véd egy új program

Szerző: digibiz Forrás: Computerworld

Címkék: online szolgáltatás | home bank | online ügyintézés

2010.
08.19.
16:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ha valahol, hát az online bankolásnál feltétlenül szükség van a biztonságra. Ennek érdekében a pénzintézetek mindent meg is tesznek, ám van, amihez még ennél is több kell, ilyenkor jönnek az számítástechnikai guruk, és egy komplett rendszert alakítanak ki. A Trusteer egy olyan megoldást talált, ami a legtöbb anyagi kárt okozó programok eltávolítására is alkalmas.

A Trusteer Rapport szolgáltatás az elmúlt hónapokban egyre nagyobb népszerűségre tett szert az online bankolást előnyben részesítő felhasználók körében. A Rapportot nemzetközi szinten több mint hatvan bank és pénzintézet támogatja - írja a Computerworld. A szolgáltatást eddig megközelítőleg nyolc millióan vették igénybe világszerte. A Trusteer megoldásának célja, hogy segítse megakadályozni azon támadásokat, amelyeket többnyire kártékony programok révén hajtanak végre a bűnözők.
A Rapport sokáig leginkább arra volt képes, hogy ha valamely online szolgáltatás esetében gyanús adatforgalmat vagy programot észlelt, akkor azt jelezte a felhasználónak, illetve értesítette a központi monitorozó rendszert. A felhasználók számának növekedésével természetesen újabb igények merültek fel, amelyek elsősorban arra irányultak, hogy a Rapport ne csak riasztásra legyen képes, hanem nyújtson segítséget a kártékony programok eltávolításában is.
dulawat.comA Rapport nem helyettesíti a végponti vírusvédelmi alkalmazásokat, azonban a banki adatok megszerzésére alkalmas, legtöbb problémát okozó, legelterjedtebb kártékony programok eltávolítására képes. A szolgáltatás révén többek között a ZeuS, a Silon, a Bugat és a DBJP kártevőktől lehet megszabadulni. Emellett alkalmas az úgynevezett zero-day fenyegetettségek kiszűrésére is, amit a felhasználó PC-je valamint a bank szervere között felépülő hálózati kommunikáció elemzésével valósít meg. "Amennyiben nem tudunk eltávolítani egy ártalmas programot, akkor azt jelezzük a felhasználónak" - tette hozzá Boodaei.

A Trusteer Rapport szolgáltatásait természetesen nemcsak akkor célszerű igénybe venni, ha az egy bank rendszeréhez szorosan illesztésre kerül, hanem akkor is, amikor a webbiztonságot kell növelni. A szoftver tulajdonképpen egy böngésző plug-in, amely egy egyszerű telepítési folyamat után automatikusan beépül a számítógépen található webböngészőkbe. Ezt követően védelmet biztosít a billentyűleütéseket naplózó kémprogramokkal, a képernyőképeket lementő trójaiakkal, az adathalászattal, az IP-cím és DNS manipulációkkal szemben. Emellett segít az SSL tanúsítványok ellenőrzésében, és a böngészés során felmerülő események naplózásában is. A szoftver az Internet Explorer, a Firefox és a Google Chrome böngészőket támogatja. Az ingyenes verzió korlátja, hogy legfeljebb 100 weboldal védelmét lehet vele biztosítani.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés