Változások a Twitternél

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Twitter | közösségi média

2011.
03.29.
11:35

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyik esemény követi a másikat a Twitternél. Alig múltak öt évesek a múlt héten, most Lady Gaga születésnapjának tiszteletére felvettek 24 új embert, miközben a vezetőségbe visszatért a korábbi alapító tag, Jack Dorsey.

Bár az énekesnőnek valóban tegnap volt a szülinapja, a bővítés nyilván nem ezen alapul, pedig viccből még azt is kitwittelték, hogy "mi mindenhol a tehetséget keressük, még Lady Gaga is beugrott hozzánk egy állásinterjúra". Inkább egy ügyes marketing fogás volt, hogy összekapcsolták a közösségi oldal fejlődésének reklámozását Gagával, aki az egyik legnépszerűbb Twitter felhasználó is, több mint 9 millió követővel, és a napokban járt is a Twitter főhadiszállásán.

A 24 új dolgozóval a Twitter már 450 embert foglalkoztat, és azt mondhatjuk, ezzel a lépéssel gyakorlatilag felvették dolgozóik 5 százalékát, és továbbra is keresnek új munkatársakat. Az újonnan felvett emberek, pedig már folyamatosan osztják meg tapasztalataikat munkahelyükről.

Mindeközben tegnap Jack Dorsey, a Twitter egyik kitalálója is bejelentette, hogy újra részt vállal annak vezetésében. Visszatérése nem volt annyira meglepő, hiszen a szintén az alapítók közé tartozó Evan Williams (Ev) egyre kevesebbet foglalkozik a közösségi oldallal. Ev állítólag már más projekteken is dolgozik, sok időt tölt az irodán kívül, kreatív személyiséként sok volt már neki 5 év egy helyen. Eltávolodása nem jelenti azt, hogy teljesen kilépne a Twittertől, továbbra is a döntéshozó csapat tagja, szoros kapcsolatban maradnak, és stratégiai tanácsokat ad majd a cégnek, Dorsey jelenléte pedig biztosítja a cég stabilitását.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés