Adatkezelés és közösségi fejlesztések a nagyvilágban

Szerző: digibiz Forrás: Digibiz.hu

Címkék: digitális üzlet | CSM rendszer | online kereskedelem

2010.
03.09.
10:02

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A vállalati levelezéssel kapcsolatos aggályokról, a céges website-ok fejlesztésének szükségességéről, az ingyenes tartalomkezelő rendszerekről és a médiatartalmak fizetőssé válásáról olvashatnak hírszemlénkben.

CMSWire - Top 4 Email Management Issues to Consider Before Deployment

A vállalati elektronikus levelezés menedzselése nehéz ügy. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a dolgozók nem pusztán kommunikálnak, hanem kollaborációs eszköznek használják az e-mailt. A virtuális csoportmunka azonban több más csatornán is zajlik egyszerre. Milyen eszközök, megoldások biztosítják az optimális eredményt? Hogyan lehet gondoskodni az archiválásról? A bizalmas információk kezelése is komoly fejtörést okozhat, csakúgy mint az "iktatandó" levelek kiválogatása. Az említett problémákról a link ajánlóban olvashatnak.

CMSWire - Key Questions Rarely Asked About Website Content Migration

Az innováció, a folyamatos fejlesztés, fejlődés jó esetben a vállalati website-on is tükröződik. A tartalmi bővülés, esetleges átszervezés, ráncfelvarrás időről időre platformváltást is igényel. Az egyes CMS rendszerek közötti tartalommigráció nehézségeivel ma már sok cég szembesült. A soron következő migrációt segítheti az a link ajánlóban elérhető cikk, amelyből a problémák fő okai ismerhetők meg, lehetővé téve az alapos felkészülést.

weddingseoblog.com


CMSReport és Drupal.org - Joomla! és Drupal könyvek

A közösségi fejlesztés eredményeként elérhető nyílt forráskódú portálszoftverek, CMS-rendszerek közül nagy népszerűségnek örvend a Joomla! és a Drupal. A széles körben paraméterezhető, testre szabható megoldásokhoz rengeteg ingyenes sablon elérhető, de saját arculat kialakítása is könnyedén megoldható. A szöveges tartalmakra fókuszáló rendszerek multimédia tartalmakkal való feltöltése nem triviális. Ha a megvalósítani tervezett koncepció erősen épít flash és videó objektumokra, egyéb interaktív elemekre, úgy Joomla!-hoz hasznos segítséget találunk Allan Walker nemrégiben megjelent "Joomla! 1.5 Multimedia" c. könyvében, mely akár e-book formájában is elérhető. A Drupal rendszerhez kapcsolódóan két kézikönyv is megjelent: J. Ayen Green tollából a "Drupal 6 Attachment Views", illetve Trevor James és
TJ Holowaychuk "Drupal 6 Performance Tips" c. könyve. Az Amazonon elérhető 16 Joomla! tárgyú könyv értékeléseinek összehasonlítása található a CompassDesigns.net oldalán.

CMSReport - Micropayments for Content

A digitális tartalom iparág egyik nagy próbaköve a fenntartható finanszírozási modell kialakítása. Az indirekt finanszírozás bizonyos esetekben működik, de az elmúlt hónapokban nagy vihart kavart néhány észak-amerikai médiaóriása bejelentése: a tartalmakhoz való hozzáférést csak fizetés ellenében biztosítják. A tartalmak vásárlása bizonyos esetekben már elfogadást nyert: óriási sikere van az online zenepiacon az iStore-nak, de a számítógépes játékok árusításával foglalkozó Steam modellje is működőképesnek tűnik. A hírvilág óriásaitól megszoktuk, hogy szabadon hozzáférhetünk a cikkekhez. A szűkülő reklámpiac azonban itt is érezteti hatását. A nagy bejelentések után megindult a vita: vajon működni fog-e ez a rendszer? A vitáról és a micro paymentről bővebben többek között a CMSReport, illetve a Harvard Business Review oldalain olvashatnak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés