Választás 2010: Átlagosan 30 százalékkal esett a netes érdeklődés

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu/MedianWebaudit

Címkék: választás 2010 | Látogatottsági statisztika

2010.
04.26.
11:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 2010-es választások második fordulós adatainak tükrében elmondhatjuk, hogy nemcsak az urnák előtt álltak kevesen, a netes érdeklődés is jóval alul maradt az első fordulós értékekhez képest. Az első három helyezett - nem meglepő módon - az Index címlapja, az Origo címlapja és a Blog.hu lett.

A parlamenti választás első fordulója jókora látogatottsági rekordokat hozott, a hazai hírsite-ok nagy részét minden korábbinál több olvasó kereste fel. A két forduló közötti webes forgalom alakulását nézve azt gondolhattuk, hogy már véget is ért a választás, nem sok jel mutatott felfokozott kampányra. A második fordulót megelőző héten a legolvasottabb belpolitika hír, az indexen megjelent "Lendvai lemond, az MSZP nevet vált" című írás is csak a 9. helyig jutott a hét legolvasottabb online cikkei között. A csendes előjáték után maga az előadás is szerény érdeklődés mellett folyt, a hírsite-ok látogatottsága meg sem közelítette a két héttel korábbi csúcsforgalmat.

Median


A táblázatból tisztán kitűnik, hogy a Népszava online felülete közel 70 százalékos látogatottság-visszaesést szenvedett el, a két héttel ezelőtti 80 ezret meghaladó látogatók száma a második körben alig érte el a 25 ezret. A hetilap netes felületét csupán egy százalékkal előzte meg a Vg.hu, melynek látogatottsága éppen hogy súrolta a 25 ezres lélektani határt. A legkisebb "veszteséget" a Heti Válasz Online szenvedte el minden portál közül, az oldal 18 százalékos mínusszal zárt, de még így is jobban teljesített, mint a meghatározó hazai site-ok. 


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés