Csendcsőd

Szerző: digibiz Forrás: a hang

Címkék: digibiz blog | választás 2010

2010.
04.16.
14:01

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg élek, nem felejtem a különös jelenetet: a nemzetközi elismertségnek örvendő jogtudor, amúgy az Országos Választási Bizottság elnökhelyettese, ülve hasal az asztalon, hogy a lehető közelebb tolja deresedő fejét az orrától uszkve 30 centire lévő talpas konferencia-mikrofonhoz. Nem húzza maga elé az eszközt, pedig csupán egyetlen mozdulat volna. És nincs, aki odahajolna, hogy megtegye helyette.

Miközben az elgyötört ország várja a választás részeredményeit, órákkal este 7 után a tévékamerák kereszttüzében ő ülve és mereven hasalva az asztalon sorolja rendíthetetlenül a számára elérhetetlennek tűnő messzeségben meredő mikrofon felé a jogi érveit a kampánycsend prolongálása mellett. Valóságos csoda, hogy képes levegőt venni, gondolkodni és beszélni e természetellenes, görcsös testtartásban. Magyarország, 2010. április 11., a választás éjszakája.

Újra és újra elolvasom kedvenc weboldalam, a digibiz.hu cikkét arról, hogy e-voksolásról talán ha négy év múlva lehet majd szó. Jövőbe mutat egy másik mű is a digibiz.hu-n: a weboldalak nagy ívben tojtak a kampánycsendre, néhányan meg is roggyantak csöppet a nagy forgalomtól azon a különös estén, éjszakán.

Ismét történt valami - talán fel se tudjuk mérni igazán a jelentőségét. Mint annyiszor az utóbbi két-három évtizedben, mintha még mi is, akiknek vérében van az új, alulbecsülnénk a digitalizmus terjedésének sebességét, befolyásának hatóerejét és társadalomváltoztató képességét.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés