Élő műsorok a YouTube-on

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: Youtube | online koncert

2010.
09.13.
15:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A YouTube rég kinőtte magát az egyszerű videómegosztók sorából. Ezt bizonyítja az élő rock koncertek sugárzása, ahol a kamerák között is váltogathattunk, a teljes filmek megtekintése, valamint a nemsokára elérhető kölcsönzési funkció. A mostani élő videoközvetítés, nagy dobásnak számít. A YouTube termékmenedzsere szerint az online videó történetének következő nagysikerű fejezete lesz.

A YouTube öt év alatt elérte a napi 2 milliárdos látogatószámot, ma a világ harmadik leglátogatottabb weboldala. Augusztusban élő rock koncerteket közvetített a videómegosztó, de újabban már teljes filmeket is lehet nézni ingyen és legálisan, az év végétől pedig már filmeket is kölcsönözhetünk. Most itt egy újabb érdekes fejlesztés: a videomegosztón a korábbi saját, illetve Google-os közvetítések után külső partnerek indítanak kísérleti adást hétfőn és kedden. A YouTube négy partnerének, a Howcastnak, a Rocketboomnak, a Next Wave Networksnek és a Young Hollywoodnak biztosít lehetőséget arra, hogy a hét elején kipróbálja az online közvetítések lehetőségét - írja a USA Today. Az élő adásokat csak hétfőn-kedden lehet majd nézni, mivel a videomegosztó maga is csak teszteli velük az új funkciót. Valószínűleg hazai idő szerint késő délután lesz elérhető az a funkció.

Az elmúlt pár évben több olyan sikeres portál is létrejött, amelyek élő videoközvetítésre specializálódtak, ilyen például a félig magyar Ustream.tv, a Livestream vagy a Justin.tv. A YouTube (és ezzel a Google) most  visszavonhatatlanul versenybe száll ezekkel. "Szerintünk az élő, az online videó történetének következő fejezete" - nyilatkozta Joshua Siegel, a YouTube termékmenedzsere az USA Today-nek. Arra a kérdésre, hogy miért nem léptek korábban, Siegel annyit válaszolt, hogy a YouTube masszív videoözönében, ami 24 órán keresztül ömlik és napi kétmilliárd lejátszást generál, "nehéz eligazodni", így még egy kis időre van szükségük az élő megoldás kidolgozásához.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés