Újabb céget vásárol fel a Hewlett-Packard

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: HP | Dell

2010.
09.14.
07:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Tovább folytatja bevásárló körútját a Hewlett-Packard; a világ egyik legnagyobb informatikai vállalata tegnap jelentette be, hogy nagyjából másfél milliárd dollárért szerzi meg a szakmán kívül szinte ismeretlen, szoftvereket fejlesztő ArcSight nevű társaságot.

 AFP fotoAz óriásvállalat  részvényenként 43,50 dollárt fizet, ami 24 százalékos felár a papír pénteki záró értékéhez képest, és 54 százalékkal több a felvásárlásról szóló első hírek megjelenése előtti állapothoz képest. Ahogy arról már beszámoltunk, a HP alig egy hónapon belül már a második milliárdos felvásárlást jelenti be; augusztusban a 3Par nevű adattároló-specialista vállalat megszerzéséért versengett, és 2,35 milliárd dolláros ajánlatával végül a versenytárs Dell fölé kerekedett. (A HP részvényenkénti 33 dolláros, nagyjából 2,4 milliárd dolláros ajánlatával, a Dell nem kíván versenyezni.) A 3Par részvényeivel a felvásárlási csata kezdetén, 10 dolláron (2210 forinton) kereskedtek, és nem csupán a társaság ismertsége volt csekély; bevétele tavaly 194 millió dollár volt, ami eltörpül a HP-hez és a Dellhez képest is, nyereséget pedig nem ért el.

A kaliforniai ArcSight a vállalati szférának kínál biztonsági szoftvereket. Üzleti évének júliussal véget ért első negyedévében várakozáson felül teljesített, bevétele 48,1 millió dollár, nyeresége 3 millió dollár volt. Az utóbbi időben több nagy informatikai céggel kapcsolatba hozták, beszámolók szerint az Oracle és az IBM is foglalkozott a felvásárlás gondolatával.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés