Új Symbian telefon az amerikai piacon

Szerző: digibiz

Címkék: Nokia | T-Mobile | Symbian

2011.
03.22.
16:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nokia új okostelefon bevezetését tervezi a nemrég eladott T-Mobile USA-vel közösen, hogy legalább egy kis helye maradjon az amerikai piacon. Mindeközben olyan új eszközökön dolgoznak, melyek sikere meghatározhatja a cég jövőjét.

A Nokia sokáig vezette a világ telefoneladási listáit, de elvesztette a versenyt okostelefonok terén az Apple-el és a Google-el szemben. Emiatt februárban stratégiát váltottak és gyakorlatilag a szemétbe dobták saját fejlesztésű Symbian operációs rendszerüket, és a Microsofttal közös együttműködés került a középpontba. A Microsofttal közösen fejlesztett okostelefonok azonban csak később kerülnek nagy számban a piacra, így addig a Nokia még foglalkozik a Symbiannal, hogy ne essen ki nagyon az okostelefonok piacáról.

A Symbian volt a legelterjedtebb mobilos platform a tavalyi utolsó negyedévig. A Nokia nem teheti meg hogy innentől kedzve figyelmet sem fordít azokra, akik még ilyen eszközöket használnak. Továbbra is támogatni fogják a fejlesztéseket és a fejlesztőket, hogy azok később a Windows Phone 7 okostelefonokra is készítsenek alkalmazásokat. A C7-es, új Symbian operációs rendszerrel működő okostelefon kiadása pedig azért fontos, hogy a váltás alatt is láttassák magukat a piacon, még ha a platform nem is túl versenyképes a többivel szemben.

Az új vásárlók általában negatívumként tekintenek a Symbianra. A készülékek nem kapnak elegendő marketing támogatást sem és a Nokia nehezen egyezik meg a szolgáltatókkal is, így például az X7-es telefon bevezetése el is maradt Amerikában.

Az IDC elemzője, William Stofega szerint a C7 sikere a megfelelő áron és a nemrég az AT&T által felvásárolt T-Mobile által nyújtott támogatáson fog múlni, az Egyesült Államokban. Bár például az Apple-el nem versenyezhetnek, de jó eladásokat érhetnek el.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés