Új Symbian telefon az amerikai piacon

Szerző: digibiz

Címkék: Nokia | T-Mobile | Symbian

2011.
03.22.
16:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Nokia új okostelefon bevezetését tervezi a nemrég eladott T-Mobile USA-vel közösen, hogy legalább egy kis helye maradjon az amerikai piacon. Mindeközben olyan új eszközökön dolgoznak, melyek sikere meghatározhatja a cég jövőjét.

A Nokia sokáig vezette a világ telefoneladási listáit, de elvesztette a versenyt okostelefonok terén az Apple-el és a Google-el szemben. Emiatt februárban stratégiát váltottak és gyakorlatilag a szemétbe dobták saját fejlesztésű Symbian operációs rendszerüket, és a Microsofttal közös együttműködés került a középpontba. A Microsofttal közösen fejlesztett okostelefonok azonban csak később kerülnek nagy számban a piacra, így addig a Nokia még foglalkozik a Symbiannal, hogy ne essen ki nagyon az okostelefonok piacáról.

A Symbian volt a legelterjedtebb mobilos platform a tavalyi utolsó negyedévig. A Nokia nem teheti meg hogy innentől kedzve figyelmet sem fordít azokra, akik még ilyen eszközöket használnak. Továbbra is támogatni fogják a fejlesztéseket és a fejlesztőket, hogy azok később a Windows Phone 7 okostelefonokra is készítsenek alkalmazásokat. A C7-es, új Symbian operációs rendszerrel működő okostelefon kiadása pedig azért fontos, hogy a váltás alatt is láttassák magukat a piacon, még ha a platform nem is túl versenyképes a többivel szemben.

Az új vásárlók általában negatívumként tekintenek a Symbianra. A készülékek nem kapnak elegendő marketing támogatást sem és a Nokia nehezen egyezik meg a szolgáltatókkal is, így például az X7-es telefon bevezetése el is maradt Amerikában.

Az IDC elemzője, William Stofega szerint a C7 sikere a megfelelő áron és a nemrég az AT&T által felvásárolt T-Mobile által nyújtott támogatáson fog múlni, az Egyesült Államokban. Bár például az Apple-el nem versenyezhetnek, de jó eladásokat érhetnek el.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés