Új biztonsági funkcióval kedveskedik a Facebook

Szerző: digibiz Forrás: Computerworld

Címkék: Facebook | spam | biztonság

2010.
09.06.
09:51

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook-ot az utóbbi időben a spammerek rohamozták meg. Annak érdekében, hogy kivédjék támadásaikat, egy új biztonsági funkciót alakítottak ki, ami le tudja követni, hogy ki honnan jelentkezett be a felhasználó fiókjába. Az új beállítás nem lesz mindenki számára azonnal elérhető, folyamatosan terjesztik.

A Facebook fejlesztői május végére készültek el annak a funkciónak a kialakításával, amelynek segítségével a felhasználók értesítést kaphattak arról, hogy a fiókjukba milyen számítógépről történt bejelentkezés. Ez a szolgáltatás inkább csak a nyomon követést segítette. Tovább dolgoztak a biztonsági funkció hatékonyabbá tételén, aminek eredményeként mostanra elkészült a legújabb verzió - adta hírül a Computerworld. Ez már kicsit több lehetőséget kínál a felhasználói fiókokhoz való jogosulatlan hozzáférések felismeréséhez.

sync-blog.comA közösségépítő üzemeltetői úgy látják, hogy a továbbfejlesztett szolgáltatás elsősorban a spammelés visszaszorítására lesz alkalmas. Erre nagy szükség is lenne, hiszen a Facebook az elmúlt időszakokban igencsak felkeltette a spammerek érdeklődését.

Ez a továbbfejlesztett funkció, már nemcsak a hitelesítéskor megadott számítógépneveket és bejelentkezési időpontokat jeleníti meg, hanem lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó lezárja azokat a kapcsolatokat, amelyeket éppen nem használ. Ezzel egyrészt kizárhatja a jogosulatlanul bejelentkező személyeket vagy robotokat, illetve inaktívvá teheti azokat a kapcsolatokat, amelyeket korábban nyitva hagyott például a munkahelyén vagy egy mobil készüléken.

Fontos megjegyezni, hogy ez a szolgáltatás sem engedélyezett alapértelmezett módon: a fiókbeállítások/fiókvédelem menüpontok alatt lehet aktiválni.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés