Twitterezik a Pápa

Szerző: digibiz Forrás: The Guradian

Címkék: Twitter

2011.
06.29.
14:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg a katolikus egyház által erősen kritizált Lady Gaga már a Tumblr-en van, addig a Pápa csatlakozott a Twitterhez.

XVI Benedek első twittjében a Vatikán új információs portáljának, a News.va-nek, indulását jelentette be tegnap. A weboldal összefoglalja a Vatikán nyomtatott és online médiában, valamint a televízióban és rádióban lévő megjelenéseit. Ez a katolikus egyház legutóbbi lépése annak érdekében, hogy az internetes közösség felé is minél hatékonyabban közvetítse üzenetét, miután már jelen vannak például a YouTube-on és a Facebook-on is. A Pápa maga indította el a portált egy iPad-ről és pillanatokkal később már küldte is első bejegyzését a mikroblogra (azt egyébként itt meg is lehet tekinteni, http://youtu.be/tty87WDBukk ).

Thaddeus Jones, a Pápai Tanács közösségi kommunikációs projekt koordinátora szerint a 84 éves egyházfőt nagyon érdekelte és lenyűgözte az új kommunikációs lehetőség. XVI Benedek nagyon fontosnak tartja ugyanis, hogy minden új formát kipróbáljanak ami a közösségi médiában megjelenik, és használják is azt, ezzel pedig tartsák a lépést a jelennel. Ennek érdekében sokat dolgozik azon is, hogy a Vatikán belső bürokratikus kommunikációja is javuljon. Az új portáltól is azt remélik, hogy nem csak a világ többi részével történő interakciót segíti majd elő, hanem az egyházon belülit is.

Az oldal már 28-án elindult, de hivatalos működését csak ma kezdi meg, ami egyébként a hatvanadik évfordulója annak, hogy XVI Benedeket pappá szentelték.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés