Túlszárnyalta a várakozásokat az Apple

Szerző: digibiz

Címkék: Apple

2011.
04.21.
15:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple idei első negyedéve igazi blockbuster volt. A nettó profit 6,4 milliárd dollár.Nem meglepő, hogy ennyire jól teljesítettek, a kérdés csak az, meddig lehet ezt folytatni, és meddig bírja Steve Jobs.

Sorra jönnek ki az első negyedév pénzügyi eredményei, és most az Apple is megmutatta, hogy mentek a dolgaik idáig 2011-ben. Nem rosszul, sőt. Míg a szakértők maximum 22-23 milliárdot jósoltak, addig a cég 24,67 milliárdot hozott az első 3 hónapban, és 6,4 dollárt keresett részvényenként. Az saját Apple céljait is felülmúlták ezzel, ami a 22 milliárdos bevétel lett volna. A nettó profit így 6,4 milliárd dollár.

Nagyjából 18,65 millió iPhone-t adtak el eddig 2011ben. iPadből viszont kevesebb fogyott mint várták, nagyjából 4,69 millió, amit azzal magyaráznak, hogy sokan már az iPad 2-re vártak, amit viszont annyira elkapkodtak, hogy sok helyen most is hiány van belőle. Az iPod eladások továbbra is csökkennek, mégis ebből is 9 milliót értékesítettek.

Az iTunes áruháznak 1,6 millárd dolláros forgalma volt, és a Mac-ek eladásai is erősek voltak, 3,6 millió kelt el. Sokat tudtak olyan cégeknek értékesíteni akik eddig nem használták a termékeiket. Közben a cég vezérigazgatója, Steve Jobs, ismét orvosi kezelés alatt áll. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés