Túlszárnyalta a várakozásokat az Apple

Szerző: digibiz

Címkék: Apple

2011.
04.21.
15:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Apple idei első negyedéve igazi blockbuster volt. A nettó profit 6,4 milliárd dollár.Nem meglepő, hogy ennyire jól teljesítettek, a kérdés csak az, meddig lehet ezt folytatni, és meddig bírja Steve Jobs.

Sorra jönnek ki az első negyedév pénzügyi eredményei, és most az Apple is megmutatta, hogy mentek a dolgaik idáig 2011-ben. Nem rosszul, sőt. Míg a szakértők maximum 22-23 milliárdot jósoltak, addig a cég 24,67 milliárdot hozott az első 3 hónapban, és 6,4 dollárt keresett részvényenként. Az saját Apple céljait is felülmúlták ezzel, ami a 22 milliárdos bevétel lett volna. A nettó profit így 6,4 milliárd dollár.

Nagyjából 18,65 millió iPhone-t adtak el eddig 2011ben. iPadből viszont kevesebb fogyott mint várták, nagyjából 4,69 millió, amit azzal magyaráznak, hogy sokan már az iPad 2-re vártak, amit viszont annyira elkapkodtak, hogy sok helyen most is hiány van belőle. Az iPod eladások továbbra is csökkennek, mégis ebből is 9 milliót értékesítettek.

Az iTunes áruháznak 1,6 millárd dolláros forgalma volt, és a Mac-ek eladásai is erősek voltak, 3,6 millió kelt el. Sokat tudtak olyan cégeknek értékesíteni akik eddig nem használták a termékeiket. Közben a cég vezérigazgatója, Steve Jobs, ismét orvosi kezelés alatt áll. 

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mi értelme van az MTI-nek?

Rendhagyó dologra vállalkoztunk. Arra tettünk kísérletet, hogy megvizsgáljuk, milyen arányban hasznosulnak a Magyar Távirati Iroda által készített anyagok fontos hazai hírfelhasználó portálokon. Ami egyben természetesen a saját tartalom nagyságrendjére is utal.

Mi értelme van az MTI-nek? Mi értelme van az MTI-nek?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés