Tőzsdére megy a Zynga is

Szerző: digibiz Forrás: wsj.com

Címkék: Zynga | IPO

2011.
06.30.
11:43

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A startup-ok iránti hatalmas érdeklődést kihasználva az online játékokat készítő Zynga is a nyilvános tőzsdére megy.

Az IPO 20 milliárd dollárra is felértékelheti a céget és sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a virtuális kukorica hogy válhatott ennyire értékessé. A Zynga ugyanis legtöbb bevételét Facebookon futó játékaiból, például a FarmVille-ből, vagy a CityVille-ből szerezte. A Zynga a LinkedIn és más hasonló cégek IPO-jának sikeréből kiindulva azt várja, hogy 2 milliárdot kereshet a részvények áruba bocsájtásán, amivel a cég értéke valóban 20 milliárd dollárra emelkedhet. A Morgan Stanley vezeti majd az ajánlattételt, de a J.P. Morgan Chase & Co-nak, vagy a  Barclays Capital-nek is fontos szerep juthat az IPO-val kapcsolatban.

A Zynga 2007-ben kezdte működését és azóta eléggé kinőtte magát, már 1300 embert alkalmaznak, és tavalyi éves bevételük 850 millió dollár volt. Viszont sokan kritizálják a céget amiatt, hogy nagyon elköteleződött a Facebook mellett. A 600 milliós felhasználói bázison alapszik ugyanis a Zynga játékainak sikere, ahol 271 millióan játszanak ezekkel havonta aktívan. A Zynga bevételeinek nagy részét az ezekben a játékokban elhelyezett fizetős tartalmakból (extra eszközök, kiegészítők, virtuális fizetőeszközök) szerezte. A Facebook nyomására pedig 2010 májusában 5 éves szerződést kötöttek arra, hogy ezentúl a közösségi oldal fizetőeszközét, a Facebook Credits-et használják játékaikban.

A Zynga legújabb játéka az Empires and Allies is egyből hatalmas siker lett. Lényegében a cégnek hatalmas előnye van az összes többi Facebook-os alkalmazással szemben, hiszen akkora a játékos bázisuk, hogy egy-egy újabb játékot pillanatok alatt népszerűvé tudnak tenni. A szakértők szerint azonban a Zynga-nak fejlesztenie kellene Facebook-on kívüli játékokat is, hogy stabilabb legyen a helyzete, ezért tartják többen is soknak a 20 milliárdos értékelést. Pláne, hogy olyan hatalmas játékfejlesztő cégek mint az Electronic Arts is akar kihozni a Facebook-ra játékokat, így a The Sims-et, amely veszélyeztetheti a Zynga pozícióját.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés