Tőzsdére megy a Zynga is

Szerző: digibiz Forrás: wsj.com

Címkék: Zynga | IPO

2011.
06.30.
11:43

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A startup-ok iránti hatalmas érdeklődést kihasználva az online játékokat készítő Zynga is a nyilvános tőzsdére megy.

Az IPO 20 milliárd dollárra is felértékelheti a céget és sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a virtuális kukorica hogy válhatott ennyire értékessé. A Zynga ugyanis legtöbb bevételét Facebookon futó játékaiból, például a FarmVille-ből, vagy a CityVille-ből szerezte. A Zynga a LinkedIn és más hasonló cégek IPO-jának sikeréből kiindulva azt várja, hogy 2 milliárdot kereshet a részvények áruba bocsájtásán, amivel a cég értéke valóban 20 milliárd dollárra emelkedhet. A Morgan Stanley vezeti majd az ajánlattételt, de a J.P. Morgan Chase & Co-nak, vagy a  Barclays Capital-nek is fontos szerep juthat az IPO-val kapcsolatban.

A Zynga 2007-ben kezdte működését és azóta eléggé kinőtte magát, már 1300 embert alkalmaznak, és tavalyi éves bevételük 850 millió dollár volt. Viszont sokan kritizálják a céget amiatt, hogy nagyon elköteleződött a Facebook mellett. A 600 milliós felhasználói bázison alapszik ugyanis a Zynga játékainak sikere, ahol 271 millióan játszanak ezekkel havonta aktívan. A Zynga bevételeinek nagy részét az ezekben a játékokban elhelyezett fizetős tartalmakból (extra eszközök, kiegészítők, virtuális fizetőeszközök) szerezte. A Facebook nyomására pedig 2010 májusában 5 éves szerződést kötöttek arra, hogy ezentúl a közösségi oldal fizetőeszközét, a Facebook Credits-et használják játékaikban.

A Zynga legújabb játéka az Empires and Allies is egyből hatalmas siker lett. Lényegében a cégnek hatalmas előnye van az összes többi Facebook-os alkalmazással szemben, hiszen akkora a játékos bázisuk, hogy egy-egy újabb játékot pillanatok alatt népszerűvé tudnak tenni. A szakértők szerint azonban a Zynga-nak fejlesztenie kellene Facebook-on kívüli játékokat is, hogy stabilabb legyen a helyzete, ezért tartják többen is soknak a 20 milliárdos értékelést. Pláne, hogy olyan hatalmas játékfejlesztő cégek mint az Electronic Arts is akar kihozni a Facebook-ra játékokat, így a The Sims-et, amely veszélyeztetheti a Zynga pozícióját.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés