Tőzsdére megy a LinkedIn

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: LinkedIn

2011.
05.12.
12:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jövő héten indulhat a LinkedIn részvényeinek nyilvános kereskedése a New York-i tőzsdén.

Igazi aranylázat indíthat el a közösségi oldalak terén a LinkedIn tőzsdére menetele május 19-én, amit jelenleg 3,3 milliárd dollárra értékelnek. A kereskedés megindulása 274 milliót hozhat a 9 éves oldalnak, ami az első amerikai közösségi hálózat lesz, melynek részvényeit nyilvánosan meg lehet venni. Ha a kínai Facebook, a Renren sikerét nézzük, aminek részvényeit most kezdték el értékesíteni, akkor itt is nagy érdeklődésre lehet számítani. A LinkedIn tőzsdei megjelenését olyan cégek követhetik, mint a Zynga, a Groupon, vagy akár a Facebook. Minden a fogadtatáson múlik, hiszen a LinkedIn részvények forgalma indikátor lehet, mennyire éhesek az amerikai befektetők a közösségi oldalakra.

A LinkedInnek nagyjából 100 millió felhasználója van, és bár vannak nagyobb közösségi hálózatok, a LinkedIn felhasználói bázisa, mivel üzleti közösségről van szó, értékes reklámpiacot jelent. A vállalat a gazdasági visszaesés alatt is növekedni tudott, és tavaly végre 15,4 milliós profitot is termelt. Összesen 7,8 millió dollárnyi részvényt bocsájtanak kereskedésre, ebből 3 milliót a Bain Capital, Goldman Sachs és a McGraw-Hill, 4,8 milliót pedig a Linkedin. A  többi nagyobb befektető a Sequoia Capital, Greylock Partners és a Bessemer Venture Partners nem vesznek részt az árusításban. Így lényegében csak a cég 0,5 százaléka megy a tőzsdére, 32-35 dolláros részvény áron.

Más közösségi oldalaktól eltérően a LinkedInnek van ingyenes és prémium része is. A prémium szolgáltatásokért fizető felhasználóktól származó bevételek azonban 27 százalékkal visszestek a tavalyihoz képest. Ennek ellenére a reklámbevételek ugyanazon a szinten maradtak. A Linkedin részvényekbe történő befektetés elég biztosnak tűnhet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés