Tőzsdére megy a LinkedIn

Szerző: digibiz Forrás: Guardian.co.uk

Címkék: LinkedIn

2011.
05.12.
12:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Jövő héten indulhat a LinkedIn részvényeinek nyilvános kereskedése a New York-i tőzsdén.

Igazi aranylázat indíthat el a közösségi oldalak terén a LinkedIn tőzsdére menetele május 19-én, amit jelenleg 3,3 milliárd dollárra értékelnek. A kereskedés megindulása 274 milliót hozhat a 9 éves oldalnak, ami az első amerikai közösségi hálózat lesz, melynek részvényeit nyilvánosan meg lehet venni. Ha a kínai Facebook, a Renren sikerét nézzük, aminek részvényeit most kezdték el értékesíteni, akkor itt is nagy érdeklődésre lehet számítani. A LinkedIn tőzsdei megjelenését olyan cégek követhetik, mint a Zynga, a Groupon, vagy akár a Facebook. Minden a fogadtatáson múlik, hiszen a LinkedIn részvények forgalma indikátor lehet, mennyire éhesek az amerikai befektetők a közösségi oldalakra.

A LinkedInnek nagyjából 100 millió felhasználója van, és bár vannak nagyobb közösségi hálózatok, a LinkedIn felhasználói bázisa, mivel üzleti közösségről van szó, értékes reklámpiacot jelent. A vállalat a gazdasági visszaesés alatt is növekedni tudott, és tavaly végre 15,4 milliós profitot is termelt. Összesen 7,8 millió dollárnyi részvényt bocsájtanak kereskedésre, ebből 3 milliót a Bain Capital, Goldman Sachs és a McGraw-Hill, 4,8 milliót pedig a Linkedin. A  többi nagyobb befektető a Sequoia Capital, Greylock Partners és a Bessemer Venture Partners nem vesznek részt az árusításban. Így lényegében csak a cég 0,5 százaléka megy a tőzsdére, 32-35 dolláros részvény áron.

Más közösségi oldalaktól eltérően a LinkedInnek van ingyenes és prémium része is. A prémium szolgáltatásokért fizető felhasználóktól származó bevételek azonban 27 százalékkal visszestek a tavalyihoz képest. Ennek ellenére a reklámbevételek ugyanazon a szinten maradtak. A Linkedin részvényekbe történő befektetés elég biztosnak tűnhet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés