Tőzsdére megy a Groupon

Szerző: digibiz Forrás: Fox Business

Címkék: Groupon

2011.
06.03.
11:57

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Groupon hivatalosan is ismertette terveit arra nézve, hogyan kezdené meg részvényeinek nyilvános kereskedését, és válna ezzel a legújabb új generációs vállalattá aki a tőzsdére megy.

A 2009-ben  elindult közösségi vásárlásra fejlesztett Grouponnak ma 83,1 millió felhasználója van, és az idei első negyedévre 644,7 millió dollár lett a bevételük, ez majdnem több, mint tavaly egész év alatt. A látványosan fejlődő chicago-i cég, ami visszautasította a Google 6 milliárdos felvásárlási ajánlatát, még nem tisztázta milyen értékben bocsájt részvényeket a tőzsdére, csak azt hogy biztosan ott lesz hamarosan.

A LinkedIn, ami első amerikai közösségi oldalként ment a tőzsdére, hatalmas sikert produkált már kereskedésének első napján. Ez jó jel a Grouponnak és a többi közösségi hálózatnak, melyek még nincsenek a tőzsdén, hogy nagy az érdeklődés a részvényeik iránt. Bár sok szakértő attól tart, hogy ez egy újabb technológiai lufi van kialakulóban, és túlértékelik az ipar cégeit. 

Nem életlen, hogy óvatosságra intik a befektetőket a technlológiai vállalatokkal kapcsolatban, hiszen a LinkedIn-nek csak 15,3 milliárd dollár volt a profitja tavaly, 2011-re pedig veszteséget jósolnak. A Grouponnak is bár nagy bevételei voltak, azt mutatták ki, hogy az első negyedévben 113 millió dollárt azért vesztett is. Mégis, a Groupon az elsőszámú közösségi vásárló oldal, ami legnagyobb riválisának a LivingSocial-t tekinti, bár a Facebook és a Google hasonló szolgáltatásaival is versenyeznie kell.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Fesztiválok online

A közösségi szájtokon való jelenlét a fesztiváloknak is létszükséglet, az oldalakat lájkolni és követni szinte kötelező. Az európai rendezvények szervezői emellett online fesztiváltévével, fesztiválos iPhone applikációval, a fesztiválhonlapba integrált repjegy- és autóbérlési lehetőséggel is előrukkoltak.

Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép Közösségi oldalak a nagyszínpadon - online fesztiválkörkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés