Tőzsdén a Pandora is

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Pandora

2011.
06.15.
14:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az online zenemegosztó Pandora 16 dollárban állapította meg tőzsdére menetele előtt a részvényeinek értékét, és így 2,6 milliárd dollárra értékelte a céget.

Korábban 7-9 dollár között bocsájtották volna áruba a részvényeket, ami a Pandorát 1,3 milliárdra értékelte volna, azonban a folyamatosan növekvő érdeklődés miatt ez felkúszott 16 dollárra. A Pandora részvényeit a "P" jelzés alatt lehet megvenni a New York-i tőzsdén, és úgy remélik, legalább 235 millió dollárt keresnek majd az IPO-val. 

Mióta a Pandora bejelentette, hogy szándékában áll a nyilvános tőzsdére menni, egyre növekedett a cég értéke. Az zene streaming szolgáltatásnak másodpercenként van egy új felhasználója, jelenleg pedig nagyjából 94 millióan hallgatnak ezen keresztül zenét. A január 31-én véget ért pénzügyi év alatt a Pandora 3,8 milliárd órányi rádió stream-et szolgáltatott, az idei első negyedévben pedig 51 millió dollárnyi bevételük volt, ami a tavalyi hasonló időszak kétszerese. Ugrásszerűen fejlődő szolgáltatásról van tehát szó, a nagy zenei kiadók aggályai ellenére.

A Pandora a LinkedIn vagy a Yandex sikeres tőzsdére lépését követheti a sorban, ami csak erősítheti, a közösségi oldalak gazdasági sikerességét.

Legutóbb a Groupon jelentette be, hogy tőzsdére mennek. A 2009-ben  elindult közösségi vásárlásra fejlesztett Grouponnak ma 83,1 millió felhasználója van, és az idei első negyedévre 644,7 millió dollár lett a bevételük, ez majdnem több, mint tavaly egész év alatt. Mégis óvatosságra intik a befektetőket a technlológiai vállalatokkal kapcsolatban. A Grouponnak bár magas bevételei voltak, azzonban az első negyedévben 113 millió dollárt vesztett.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés