Tőzsdén a Pandora is

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: Pandora

2011.
06.15.
14:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az online zenemegosztó Pandora 16 dollárban állapította meg tőzsdére menetele előtt a részvényeinek értékét, és így 2,6 milliárd dollárra értékelte a céget.

Korábban 7-9 dollár között bocsájtották volna áruba a részvényeket, ami a Pandorát 1,3 milliárdra értékelte volna, azonban a folyamatosan növekvő érdeklődés miatt ez felkúszott 16 dollárra. A Pandora részvényeit a "P" jelzés alatt lehet megvenni a New York-i tőzsdén, és úgy remélik, legalább 235 millió dollárt keresnek majd az IPO-val. 

Mióta a Pandora bejelentette, hogy szándékában áll a nyilvános tőzsdére menni, egyre növekedett a cég értéke. Az zene streaming szolgáltatásnak másodpercenként van egy új felhasználója, jelenleg pedig nagyjából 94 millióan hallgatnak ezen keresztül zenét. A január 31-én véget ért pénzügyi év alatt a Pandora 3,8 milliárd órányi rádió stream-et szolgáltatott, az idei első negyedévben pedig 51 millió dollárnyi bevételük volt, ami a tavalyi hasonló időszak kétszerese. Ugrásszerűen fejlődő szolgáltatásról van tehát szó, a nagy zenei kiadók aggályai ellenére.

A Pandora a LinkedIn vagy a Yandex sikeres tőzsdére lépését követheti a sorban, ami csak erősítheti, a közösségi oldalak gazdasági sikerességét.

Legutóbb a Groupon jelentette be, hogy tőzsdére mennek. A 2009-ben  elindult közösségi vásárlásra fejlesztett Grouponnak ma 83,1 millió felhasználója van, és az idei első negyedévre 644,7 millió dollár lett a bevételük, ez majdnem több, mint tavaly egész év alatt. Mégis óvatosságra intik a befektetőket a technlológiai vállalatokkal kapcsolatban. A Grouponnak bár magas bevételei voltak, azzonban az első negyedévben 113 millió dollárt vesztett.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés