Tőzsdén a kínai Facebook

Szerző: digibiz

Címkék: RenRen | tőzsde | közösségi média

2011.
05.05.
15:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kínai székhelyű közösségi hálózat a RenRen 743 millió dollárral lépett tegnap a tőzsdére. A legnagyobb kínai közösségi portál az eredetileg tervezettnél azonban 27%-kal több forrást szeretne bevonni, így az ADR-ek kibocsátási ársávját 12-14 dollárra emelte. Sőt, ehhez képest már 21 dollár közelében is megfordult ma az árfolyam.

Tegnap indult a kereskedés a társaság ADS-eivel a New York-i tőzsdén, amelyek rögtön hatalmas emelkedéssel debütáltak. A társaság az eredeti terveknek megfelelően 53,1 millió darab ADR-t vezetne be az amerikai tőzsdére, ezek kibocsátási ára 12-14 dollár között lenne. A befolyt összegből a cég terjeszkedési terveit szeretné finanszírozni, a hazai piacon ugyanis egyre erősödik verseny.

A kínai Renren az Analysys International adatai szerint 160 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, a cég közlése szerint 2008 óta reklámbevételei minden évben megduplázódtak. A kilátások is igen kedvezőek, a Susquehanna International Group várakozásai szerint az online hirdetési piac Kínában 2013-ra megháromszorozódhat, elérve a mintegy 13 milliárd dollárt. A céget segíti, hogy a Facebook Kínában nem engedélyezett.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés