Tőzsdén a kínai Facebook

Szerző: digibiz

Címkék: RenRen | tőzsde | közösségi média

2011.
05.05.
15:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kínai székhelyű közösségi hálózat a RenRen 743 millió dollárral lépett tegnap a tőzsdére. A legnagyobb kínai közösségi portál az eredetileg tervezettnél azonban 27%-kal több forrást szeretne bevonni, így az ADR-ek kibocsátási ársávját 12-14 dollárra emelte. Sőt, ehhez képest már 21 dollár közelében is megfordult ma az árfolyam.

Tegnap indult a kereskedés a társaság ADS-eivel a New York-i tőzsdén, amelyek rögtön hatalmas emelkedéssel debütáltak. A társaság az eredeti terveknek megfelelően 53,1 millió darab ADR-t vezetne be az amerikai tőzsdére, ezek kibocsátási ára 12-14 dollár között lenne. A befolyt összegből a cég terjeszkedési terveit szeretné finanszírozni, a hazai piacon ugyanis egyre erősödik verseny.

A kínai Renren az Analysys International adatai szerint 160 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, a cég közlése szerint 2008 óta reklámbevételei minden évben megduplázódtak. A kilátások is igen kedvezőek, a Susquehanna International Group várakozásai szerint az online hirdetési piac Kínában 2013-ra megháromszorozódhat, elérve a mintegy 13 milliárd dollárt. A céget segíti, hogy a Facebook Kínában nem engedélyezett.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés