Tőzsdén a kínai Facebook

Szerző: digibiz

Címkék: RenRen | tőzsde | közösségi média

2011.
05.05.
15:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A kínai székhelyű közösségi hálózat a RenRen 743 millió dollárral lépett tegnap a tőzsdére. A legnagyobb kínai közösségi portál az eredetileg tervezettnél azonban 27%-kal több forrást szeretne bevonni, így az ADR-ek kibocsátási ársávját 12-14 dollárra emelte. Sőt, ehhez képest már 21 dollár közelében is megfordult ma az árfolyam.

Tegnap indult a kereskedés a társaság ADS-eivel a New York-i tőzsdén, amelyek rögtön hatalmas emelkedéssel debütáltak. A társaság az eredeti terveknek megfelelően 53,1 millió darab ADR-t vezetne be az amerikai tőzsdére, ezek kibocsátási ára 12-14 dollár között lenne. A befolyt összegből a cég terjeszkedési terveit szeretné finanszírozni, a hazai piacon ugyanis egyre erősödik verseny.

A kínai Renren az Analysys International adatai szerint 160 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, a cég közlése szerint 2008 óta reklámbevételei minden évben megduplázódtak. A kilátások is igen kedvezőek, a Susquehanna International Group várakozásai szerint az online hirdetési piac Kínában 2013-ra megháromszorozódhat, elérve a mintegy 13 milliárd dollárt. A céget segíti, hogy a Facebook Kínában nem engedélyezett.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés