Tőzsdei mélyrepülésben a Groupon

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Groupon | tőzsde

2011.
11.28.
12:46

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A múlt héten nagyot zuhant a Groupon részvénye, amely először zárt a kibocsátási ára alatt.

A részvények 3,11 dollárt zuhantak és 16,96 dolláron zártak, amely több mint 15%-os csökkenést jelent. Ezzel az árfolyam a Groupon részvényeinek három héttel ezelőtti, kezdeti kibocsátási ára alatt van, amely 20 dollár volt.
 
A részvény árfolyamának zuhanását részben külső tényezők okozzák: a wahingtoni törvényhozás hetek óta vitatkozik azon, hogy milyen módon kerülhetnék el az újabb recessziót. Amíg az intézkedéscsomag részletei nem lesznek ismertek, a befektetők kerülik a kockázatosnak ítélt papírokat.
 
A Groupon helyzetét a növekvő verseny is nehezíti, hiába próbálja kivédeni az egyre szaporodó online konkurensek támadását, de nehéz felvennie a versenyt például a LivingSociallel. Eközben sok kereskedő egyre szkeptikusabb a Grouponnal való partnerség terén, mivel a kedvezmények hatására csak akkor jutnak bevételhez, ha egy vásárló később is visszatér hozzájuk és a barátait is elviszi magával.

Pedig a cég, miközben a második lezárt pénzügyi negyedévben még komoly veszteségkről számolt be, a harmadik negyedévben Észak Amerikában már profitot realizált és jelentősen csökkentette marketing kiadásait is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés