Mindenki enged az árból, csak a Sony nem

Szerző: digibiz Forrás: IT café/Index

Címkék: e-könyv-olvasó | árak | Sony

2010.
09.02.
14:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A könyvolvasók technikailag rohamosan fejlődnek, egyre több cég válik forgalmazóvá, a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően viszont csökkennek az áraik. Egyetlen gyártó, a Sony az, aki nem enged, pedig riválisainál már akár 100 dolláros (22.100 forintos) áron is hozzá lehet jutni az e-reader-hez.

Egy amerikai forgalmazó, a Borders lett az, amelyik először kínál elektronikus könyvolvasót 100 dolláros (22.100 forintos) árnál olcsóbban. Természetesen nem a jelenlegi kínálat legmagasabb színvonalú eszközéről van szó, de azt tény, hogy az Aluratek Libre eBook Pro nevű készülék 99,99 dollárért megkapható - számolt be az IT café. A legnagyobb érdekelt vállalkozás, az Amazon az e-könyvek piacának drasztikus mértékű felpörgése folytán úgy döntött, hogy jelentős mértékben csökkenti saját olvasójának, a Kindle-nek az árát. A kereslet elindított egy áresési hullámot, és a készülékek egyre olcsóbbakká válnak.


A Borders üzletpolitikája iskolapélda, mivel nemcsak az említett alsó kategóriás olvasó kerül kevesebbe, hanem a minőségibb termékeket is leárazták, például a Kobót 149,99 dollárról (33.160 forintról) 129,99-re (28.740-re). Az természetesen várható - és a szakértők is erre figyelmeztetnek -, hogy a folyamat vége az, hogy egy átlagos e-könyv-olvasó 100 dollárnál olcsóbb lesz, ám itt feltehetően megreked az áresés, és stabilizálódik a piac - hacsak nem lesz akkora kereslet, hogy iszonyú mennyiségű készülékre lesz igény, bár a komoly minőséget és sok szolgáltatást nyújtó okos eszközök ára azért egy ilyen esetben is behatárolt lesz.


A Sony emeli az árakat


Az Index arról adott hírt, hogy mindeközben a Sony, riválisaival ellentétben, leragadt a 300 dolláros (66.325 forintos) szinten, ennyiért kínálja az érintőkijelzős Touch Edition és a 3G-kapcsolattal ellátott Daily Edition nevű olvasóit. A trió legegyszerűbb tagja, a Reader pocket Edition 179 dollárba (39.580 forintba) kerül.  A Sony abban bízik, hogy az újítások éppen elég indokot adnak az áremelésre. Az olvasók új generációja könnyebb és vékonyabb, a kijelzőjük kontrasztosabb, és a Touch Edition érzékenyebben reagál az érintésre.

A Daily Edition típusban van 3G, mint ahogy a fő riválisnak tekinthető Kindle és Nook olvasókban is van, ezek viszont csak 189 dollárba (41.800 forintba) kerülnek. A Sony a Pocket Edition és Touch Edition modellekbe egyáltalán nem épített vezeték nélküli kapcsolatot, ami elég nagy hiba, mert a Kindle-nek és a Nooknak is van csak wifis változata, amelyek 139 (30.730) illetve 149 dollárért (32.940 forintért).megvehetők.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés