Mindenki enged az árból, csak a Sony nem

Szerző: digibiz Forrás: IT café/Index

Címkék: e-könyv-olvasó | árak | Sony

2010.
09.02.
14:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A könyvolvasók technikailag rohamosan fejlődnek, egyre több cég válik forgalmazóvá, a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően viszont csökkennek az áraik. Egyetlen gyártó, a Sony az, aki nem enged, pedig riválisainál már akár 100 dolláros (22.100 forintos) áron is hozzá lehet jutni az e-reader-hez.

Egy amerikai forgalmazó, a Borders lett az, amelyik először kínál elektronikus könyvolvasót 100 dolláros (22.100 forintos) árnál olcsóbban. Természetesen nem a jelenlegi kínálat legmagasabb színvonalú eszközéről van szó, de azt tény, hogy az Aluratek Libre eBook Pro nevű készülék 99,99 dollárért megkapható - számolt be az IT café. A legnagyobb érdekelt vállalkozás, az Amazon az e-könyvek piacának drasztikus mértékű felpörgése folytán úgy döntött, hogy jelentős mértékben csökkenti saját olvasójának, a Kindle-nek az árát. A kereslet elindított egy áresési hullámot, és a készülékek egyre olcsóbbakká válnak.


A Borders üzletpolitikája iskolapélda, mivel nemcsak az említett alsó kategóriás olvasó kerül kevesebbe, hanem a minőségibb termékeket is leárazták, például a Kobót 149,99 dollárról (33.160 forintról) 129,99-re (28.740-re). Az természetesen várható - és a szakértők is erre figyelmeztetnek -, hogy a folyamat vége az, hogy egy átlagos e-könyv-olvasó 100 dollárnál olcsóbb lesz, ám itt feltehetően megreked az áresés, és stabilizálódik a piac - hacsak nem lesz akkora kereslet, hogy iszonyú mennyiségű készülékre lesz igény, bár a komoly minőséget és sok szolgáltatást nyújtó okos eszközök ára azért egy ilyen esetben is behatárolt lesz.


A Sony emeli az árakat


Az Index arról adott hírt, hogy mindeközben a Sony, riválisaival ellentétben, leragadt a 300 dolláros (66.325 forintos) szinten, ennyiért kínálja az érintőkijelzős Touch Edition és a 3G-kapcsolattal ellátott Daily Edition nevű olvasóit. A trió legegyszerűbb tagja, a Reader pocket Edition 179 dollárba (39.580 forintba) kerül.  A Sony abban bízik, hogy az újítások éppen elég indokot adnak az áremelésre. Az olvasók új generációja könnyebb és vékonyabb, a kijelzőjük kontrasztosabb, és a Touch Edition érzékenyebben reagál az érintésre.

A Daily Edition típusban van 3G, mint ahogy a fő riválisnak tekinthető Kindle és Nook olvasókban is van, ezek viszont csak 189 dollárba (41.800 forintba) kerülnek. A Sony a Pocket Edition és Touch Edition modellekbe egyáltalán nem épített vezeték nélküli kapcsolatot, ami elég nagy hiba, mert a Kindle-nek és a Nooknak is van csak wifis változata, amelyek 139 (30.730) illetve 149 dollárért (32.940 forintért).megvehetők.


    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Street View havi bontásban

Összegyűjtöttük a tavasz óta először Európában, majd egészen Ázsiáig terjedő botrány állomásait.

Street View-botrányok havi bontásban Street View-botrányok havi bontásban

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés