Új rekordot döntött meg a Google

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com/digibiz.hu

Címkék: Google

2010.
10.26.
15:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Mérések alapján a Google bonyolítja az internetforgalom 6,4 százalékát, ami rekordmennyiségű adatmozgást jelent egy vállalattól, és ez rohamosan növekszik tovább. A keresőóriás bevételei a harmadik negyedévben szintén nem várt módon megnőttek.

Gyorsan növekszik az internet, de a Google még ennél is gyorsabban. Az Arbor Networks nevű, online biztonságtechnikával foglalkozó cég szerint a Google jelenleg az internet összforgalmának átlag 6,4 százalékát bonyolítja.

A társaság elemzéséből az is kiderült, hogy a Google mostanra a világszerte működő internetszolgáltatók 70 százalékához rendelkezik közvetlen kapcsolattal, ami lehetővé teszi a szolgáltatásainak lehető leggyorsabb elérését a felhasználók számára; ez új rekord a Google-nél - írta a Mashable.com

Sergey Brin és Larry Page


Annál is nagyobbnak tűnik ez a szám, mivel az internet forgalom 40-45 %-kal nő évente, és a Google még mindig gyarapítja üzleti részesedését. Növekedésének tempóját jól mutatja, hogy 2007-ben még csupán az internetforgalom 1 százalékát tették ki. Nemrég hírt adtunk róla, hogy a keresőóriás bevételei a harmadik negyedévben 32%-kal haladták meg az előzetes várakozásokat, igaz a működési kiadás egy év alatt másfélszeresére nőtt. Az előzetes várakozásokat meghaladó eredmény tovább lendítette az augusztus óta folyamatosan emelkedő árfolyamot, így év végére elérheti a válság előtti szinteket.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés