Szinte mindenki Gmail-t használ

Szerző: digibiz Forrás: Kocka.blog.hu

Címkék: email | Gmail | Freemail | Yahoo | felmérés

2010.
10.19.
10:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy nemrég elkészült felmérésből kiderült, hogy a válaszadók elsősorban a Gmailt használják emailezésre. A rendszernek nagy előnye egyfelől a Google által generált márka, másrészt a nagy tárhely és a gyorsasága. Meglepő módon a Freemail második lett a listán, pedig sok felhasználót elvesztett az elmúlt évek során.

Felmérést végeztek a Blog.hu közösségében az email használati szokásokról. Pontosabban arról, hogy a mai aktív email felhasználók milyen levelező rendszert használnak, mi az elsődleges email címük, és mit várnak el egy jó rendszertől. A minta nem reprezentatív, mert csak Index-et olvasók körében történt a kutatás. A válaszadók többsége elsődlegesen vállalati email címét használja, és csak ezután leveleznek a saját emailcímükről. Az internet szolgáltatók és mobilszolgáltatók által biztosított címek használata viszont erősen lemaradt.

Az ingyenes email címek közül hatalmas előnnyel a Gmail győzött, ezt a válaszadók majd' 90%-a használja. Jóval elmaradva mögötte a Freemail követi, kevesebb mint feleannyi felhasználóval, majd a Hotmail és a Yahoo. A levelezési szolgáltatásnál a megbízhatóság, a nagy tárhely és a gyorsaság a leglényegesebb tulajdonságok, de igen előkelő helyre pozícionálta magát a mobil elérhetőség is. A felmérés szerint ebben rejlik a Gmail vonzereje is. Emellett sokat nyom a latba az is, hogy az oldalon könnyedén lehet rendszerezni a leveleket, és nyár óta már online telefonálni is lehet rajta.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés