Szinte mindenki Gmail-t használ

Szerző: digibiz Forrás: Kocka.blog.hu

Címkék: email | Gmail | Freemail | Yahoo | felmérés

2010.
10.19.
10:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy nemrég elkészült felmérésből kiderült, hogy a válaszadók elsősorban a Gmailt használják emailezésre. A rendszernek nagy előnye egyfelől a Google által generált márka, másrészt a nagy tárhely és a gyorsasága. Meglepő módon a Freemail második lett a listán, pedig sok felhasználót elvesztett az elmúlt évek során.

Felmérést végeztek a Blog.hu közösségében az email használati szokásokról. Pontosabban arról, hogy a mai aktív email felhasználók milyen levelező rendszert használnak, mi az elsődleges email címük, és mit várnak el egy jó rendszertől. A minta nem reprezentatív, mert csak Index-et olvasók körében történt a kutatás. A válaszadók többsége elsődlegesen vállalati email címét használja, és csak ezután leveleznek a saját emailcímükről. Az internet szolgáltatók és mobilszolgáltatók által biztosított címek használata viszont erősen lemaradt.

Az ingyenes email címek közül hatalmas előnnyel a Gmail győzött, ezt a válaszadók majd' 90%-a használja. Jóval elmaradva mögötte a Freemail követi, kevesebb mint feleannyi felhasználóval, majd a Hotmail és a Yahoo. A levelezési szolgáltatásnál a megbízhatóság, a nagy tárhely és a gyorsaság a leglényegesebb tulajdonságok, de igen előkelő helyre pozícionálta magát a mobil elérhetőség is. A felmérés szerint ebben rejlik a Gmail vonzereje is. Emellett sokat nyom a latba az is, hogy az oldalon könnyedén lehet rendszerezni a leveleket, és nyár óta már online telefonálni is lehet rajta.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés