Töretlenül nő az online költés

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: online | hirdetés | gazdaság

2012.
06.22.
15:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hatalmasra nőttek az online költések Európában, annak ellenére, hogy a gazdaság bizonytalan lábakon áll. Egy idei felmérés szerint a marketingesek és a márkák továbbra is rengeteg pénzt fordítanak az online-ra, a digitális hirdetési kiadások elérték a 20,9 milliárd Eurót tavaly. Egy évvel korábban még csak 18,3 milliárd Euró volt ez az összeg.

Az erőteljes online növekedéssel szemben a teljes média költés csökkenést mutat Nyugat-Európában. Mégis az egész kontinenst vizsgálva sikerült minden kategóriában növekedést elérni, amelyben elsősorban az online hirdetési költés 14,4%-os éves növekedése játszott közre. Ez teszi ki a teljes média költés 21,8%-át. Nyugat-Európában, összehasonlításképp, a teljes költés az online kivételével, 1%-ot esett- adta hírül az IAB.

A legnagyobb lendület a keresések terén mutatkozott, amely 17,9%-ot ért el, míg a display 15,3%-ot és az apróhirdetések 5,7%-ot.

Ennek eredményeképp a keresés megszilárdította vezető pozícióját, és magáének tudhatja a teljes online hirdetési költés 46,5%-t.

Az eMarketer várakozásai szerint a nyugat-európai költés 2,8%-ot fog nöni 2012-ben, és a teljes költés eléri a 117,6 milliárd dollárt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Videa vagy Indavideo?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés