Töretlenül nő az online költés

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com

Címkék: online | hirdetés | gazdaság

2012.
06.22.
15:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hatalmasra nőttek az online költések Európában, annak ellenére, hogy a gazdaság bizonytalan lábakon áll. Egy idei felmérés szerint a marketingesek és a márkák továbbra is rengeteg pénzt fordítanak az online-ra, a digitális hirdetési kiadások elérték a 20,9 milliárd Eurót tavaly. Egy évvel korábban még csak 18,3 milliárd Euró volt ez az összeg.

Az erőteljes online növekedéssel szemben a teljes média költés csökkenést mutat Nyugat-Európában. Mégis az egész kontinenst vizsgálva sikerült minden kategóriában növekedést elérni, amelyben elsősorban az online hirdetési költés 14,4%-os éves növekedése játszott közre. Ez teszi ki a teljes média költés 21,8%-át. Nyugat-Európában, összehasonlításképp, a teljes költés az online kivételével, 1%-ot esett- adta hírül az IAB.

A legnagyobb lendület a keresések terén mutatkozott, amely 17,9%-ot ért el, míg a display 15,3%-ot és az apróhirdetések 5,7%-ot.

Ennek eredményeképp a keresés megszilárdította vezető pozícióját, és magáének tudhatja a teljes online hirdetési költés 46,5%-t.

Az eMarketer várakozásai szerint a nyugat-európai költés 2,8%-ot fog nöni 2012-ben, és a teljes költés eléri a 117,6 milliárd dollárt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés