Toplistásak lettek a magyar alkalmazások

Szerző: digibiz Forrás: MTI / digibiz.hu

Címkék: Apple | AppStore | szofver

2010.
10.18.
13:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Magyar fejlesztők is sikereket értek el az Apple online szoftveráruházában, ahonnan másodpercenként kétszáz fizetős és ingyenes alkalmazást töltenek le világszerte. Több fejlesztés mellett keresett a BpMenetrend az Effect Touch és természetesen az Alpine Crawler World autós szimulációs játék is.

applestore.comAz Apple 2008 júliusában nyitotta meg az iOS operációs rendszert használó mobileszközök online áruházát, amelynek kínálatából 90 ország felhasználói több mint 250 ezer - köztük 25 ezer iPad - alkalmazás közül válogathatnak.

A magyar fejlesztők többek között a BKV hivatalos menetrendjét tartalmazó BpMenetrend szoftverrel, az Alpine Crawler World autós szimulációs játékkal, az Effect Touch képszerkesztővel és a Profession állásböngésző alkalmazással értek el sikereket. A magyar programozók BKV menetrendjét több mint 10 ezren töltötték le egy hónap alatt, és márciusban megjelent szoftver hetekig listavezető volt a magyar App Store ingyenes alkalmazásai között. Az Alpine Crawler World autós szimulációs játék fizetős változatát több mint 360 ezren, míg az ingyenes változatot két millióan töltötték le világszerte.

Az autóverseny (Racing) és a szimuláció (Simulation) kategóriában az Egyesült Államok App Store áruházában első helyezést ért el, miközben második lett a top fizetős alkalmazások között, és harmadik az összes alkalmazás kategóriájában. Az Alpine Crawler ingyenes változata a játékok "top free" listájában a második helyre került.

Az Effect Touch képszerkesztő fizetős változatát több mint 20 ezren, míg az ingyenes változatot 700 ezren töltötték le világszerte. Az amerikai App Store-ban az ingyenes fotós (Photography) alkalmazások élén is szereplő szoftvert Bárkai János készítette. A fiatal programozó az idén végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, és hobbiként tavaly januárban kezdett az iOS platformra fejleszteni.

Az Appleblog.hu korábban már bemutatott néhány magyar fejlesztésű programot az AppStore-ból. Ezek nem érték el a remélt sikert, pedig van köztük nagyon hasznos szoftver, például a Magyar Turizmus Zrt. adatbázisa, amely tartalmaz szálláshelyeket, látnivalókat, és közelgő eseményeket is.
A statisztikák szerint megéri erre a platformra fejleszteni, mert az App Store bevezetése óta a letöltések száma szeptemberben már átlépte a 6,5 milliárdot. A jó ötletekre több mint 100 millió iPhone-, iPod touch- és iPad-tulajdonos számít, miközben naponta több mint 230 ezer új iOS készüléket aktiválnak világszerte.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés