Többszáz millió dollárt kereshet Zuckerberg a tőzsdén

Szerző: digibiz Forrás: mashable.com

Címkék: facebook | tőzsde

2012.
05.04.
12:56

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg arra készül, hogy legalább 846 millió dollárt keres, miután tőzsdére lépett a vállalat.

A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy 337,4 millió részvényt fog kibocsátani 28 és 35 dollár közötti árkategóriában. A cég információi alapján Zuckerberg 30,2 millió saját részvényt fog értékesíteni. 

Ha az alsó árkategóriával számolunk, akkor Zuckerberg 846 millió dollárral lesz gazdagabb. Ha a magasabbal, akkor pedig akár 1,05 milliárd dollárhoz is juthat, bár a bejelentés szerint ennek nagy részét adóra költi majd. 

A Facebookot jelenleg 88 milliárd dollárra értékelik, amely révén a legértékesebb amerikai vállalat az IPO idején, amely a legutóbbi hírek szerint május 18-án fog bekövetkezni. A jelenleg rekordot a Google tartja, amely 23 milliárd dollárt ért 2004-es tőzsdére lépése idején. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés