Feltuningolják a YouTube-ot

Szerző: digibiz Forrás: MTI / digibiz.hu / Wikipedia

Címkék: YouTube

2010.
11.12.
11:38

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Másfél napig tartana megnézni azt a videomennyiséget, amit egy perc alatt feltöltenek a You Tube-ra. Ez akkora tárolt videomennyiséget jelent, amivel három tévécsatornának hatvan évre megvolna a műsor programja. Rohamos gyarapodásuk oka lehet a mobilos feltöltés egyszerűsödése, vagy az oldal tavaszi átalakítása.

Percenként 35 órányi anyaggal bővül a YouTube videomegosztó portál. Ez fél év alatt rohamos növekedést jelent; a népszerű honlap márciusban még "csak" 24 órányi felvétellel gazdagodott egy perc alatt. Az oldal 60 perc alatt 2100, naponta 50 400 órányi új videóval bővül - jelentette be a Google internetes birodalomhoz tartozó portál. "Ez a mennyiség azt jelenti, hogy a honlapon tárolt felvételek 176 ezer kétórás mozifilmet tennének ki. Ha ezt televíziós programokban számolnák, a következő 60 évre elegendő adásidőt adna ki a három legnagyobb amerikai csatornának" - fogalmazott Hunter Walk, az oldal egyik igazgatója.

deviantart.netA feltöltött felvételek között 50 százalékkal nőtt a hosszabb, tehát a 10-15 perces videók aránya. Emellett jelentősen egyszerűsödött a feltöltés a mobiltelefonokról vagy más eszközökről, amelyek lehetővé teszik az ilyen irányú adatküldést. Nagyságát és látogatottságát jól tükrözi, hogy idén is megrendezte a tavaly indította zenekari programját, amelynek keretében 30 ország több mint 90 zenésze adott közös koncertet az interneten. A vállalkozó kedvű zenészeknek meghatározott zenei darabok lejátszását ábrázoló videókat kellett feltölteniük a zenekar YouTube-csatornájára. A legtehetségesebb művészeket bírák, illetve a You Tube közönsége választotta ki. Az oldal egyébként tavasszal újult meg, készítői szerették volna, ha az emberek több időt töltenek rajta. Ennek megfelelően az oldalon lévő linkek számát kevesebb mint felére csökkentették, rendszerezték a videókkal kapcsolatos információkat, egyszerűbbé tették az oldal kezelését. A legfeltűnőbb változások egyike, hogy megszüntették az ötcsillagos értékelést, ehelyett a felhasználók csak a közül választhatnak, hogy tetszik vagy nem tetszik nekik egy videó.

A You Tube-ot 2005-ben alapította három korábbi PayPal alkalmazott, majd 2006-ban felvásárolta a Google. Ma már világszerte 500 millió felhasználót számlál, és a harmadik leglátogatottabb weboldal a világon. Az amatőr felvételek mellett egyre több "professzionális tartalom" is felkerül az oldalra, amelyen most már több mint kétmilliárd felvétel található.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés