Több amerikainak van okostelefonja mint diplomája

Szerző: digibiz Forrás: Mashable

Címkék: okostelefon

2011.
07.12.
15:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Pew Internet Project felmérése szerint több amerikai rendelkezik okostelefonnal mint diplomával, vagy egy idegen nyelv ismeretével.

Egy telefonos közvélemény kutatás válaszadóinak 83 százalékának volt valamilyen fajta mobiltelefonja, és a 2277 angolul vagy spanyolul megkérdezett amerikai felnőtt 35 százalékának volt a tulajdonában okostelefon. Nem meglepő, hogy a gazdagabb, magasabban iskolázott válaszadók nagyobb arányban rendelkeztek okostelefonnal, de nagy számban van jelen a készülék az afroamerikai és a latin közösség tagjainak tulajdonában is. Magasabb arányban mint a fehér lakosság körében.

Szinte mindenki, akinek okostelefonja van, internetezésre is használja készülékét. 10 megkérdezettből 9 számára az okostelefon az internet kapuja, 78 százalékuk naponta fel is csatlakozik a világhálóra. Az okostelefon tulajdonosok harmada pedig elsődleges internet kapcsolatként tartja számon készülékét.
A felmérés egyik érdekes eredménye, hogy a készüléküktől a szóbeli és a digitális kommunikáció terén egyaránt függő felhasználókat megkérték, bizonyos szavakkal fejezzék ki érzéseiket telefonjaik iránt, és az olyan válaszok, mint a 'fontos' 'hasznos', vagy 'kényelmes' mellet a 'szeretet, szerelem' szó is megjelent. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés