Több amerikainak van okostelefonja mint diplomája

Szerző: digibiz Forrás: Mashable

Címkék: okostelefon

2011.
07.12.
15:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Pew Internet Project felmérése szerint több amerikai rendelkezik okostelefonnal mint diplomával, vagy egy idegen nyelv ismeretével.

Egy telefonos közvélemény kutatás válaszadóinak 83 százalékának volt valamilyen fajta mobiltelefonja, és a 2277 angolul vagy spanyolul megkérdezett amerikai felnőtt 35 százalékának volt a tulajdonában okostelefon. Nem meglepő, hogy a gazdagabb, magasabban iskolázott válaszadók nagyobb arányban rendelkeztek okostelefonnal, de nagy számban van jelen a készülék az afroamerikai és a latin közösség tagjainak tulajdonában is. Magasabb arányban mint a fehér lakosság körében.

Szinte mindenki, akinek okostelefonja van, internetezésre is használja készülékét. 10 megkérdezettből 9 számára az okostelefon az internet kapuja, 78 százalékuk naponta fel is csatlakozik a világhálóra. Az okostelefon tulajdonosok harmada pedig elsődleges internet kapcsolatként tartja számon készülékét.
A felmérés egyik érdekes eredménye, hogy a készüléküktől a szóbeli és a digitális kommunikáció terén egyaránt függő felhasználókat megkérték, bizonyos szavakkal fejezzék ki érzéseiket telefonjaik iránt, és az olyan válaszok, mint a 'fontos' 'hasznos', vagy 'kényelmes' mellet a 'szeretet, szerelem' szó is megjelent. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés