Több amerikainak van okostelefonja mint diplomája

Szerző: digibiz Forrás: Mashable

Címkék: okostelefon

2011.
07.12.
15:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Pew Internet Project felmérése szerint több amerikai rendelkezik okostelefonnal mint diplomával, vagy egy idegen nyelv ismeretével.

Egy telefonos közvélemény kutatás válaszadóinak 83 százalékának volt valamilyen fajta mobiltelefonja, és a 2277 angolul vagy spanyolul megkérdezett amerikai felnőtt 35 százalékának volt a tulajdonában okostelefon. Nem meglepő, hogy a gazdagabb, magasabban iskolázott válaszadók nagyobb arányban rendelkeztek okostelefonnal, de nagy számban van jelen a készülék az afroamerikai és a latin közösség tagjainak tulajdonában is. Magasabb arányban mint a fehér lakosság körében.

Szinte mindenki, akinek okostelefonja van, internetezésre is használja készülékét. 10 megkérdezettből 9 számára az okostelefon az internet kapuja, 78 százalékuk naponta fel is csatlakozik a világhálóra. Az okostelefon tulajdonosok harmada pedig elsődleges internet kapcsolatként tartja számon készülékét.
A felmérés egyik érdekes eredménye, hogy a készüléküktől a szóbeli és a digitális kommunikáció terén egyaránt függő felhasználókat megkérték, bizonyos szavakkal fejezzék ki érzéseiket telefonjaik iránt, és az olyan válaszok, mint a 'fontos' 'hasznos', vagy 'kényelmes' mellet a 'szeretet, szerelem' szó is megjelent. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés