Tizenötödik Webby Awards Lisa Kudrow-val

Szerző: digibiz Forrás: Yahoo.com

Címkék: Webby Awards | Facebook

2011.
05.31.
10:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Június 13-án a Facebook-on élőben lehet követni a 15-ik Webby Awards díjátadót, az esemény hivatalos oldalán. Az internetes Oscar-nak is nevezett ceremóniát Lisa Kudrow vezeti majd.

A gála különlegessége, hogy a díjazottak maximum 5 szóban köszönhetik meg helyezésüket, Lisa Kudrow-nak pedig egyik fő feladata lesz ezt betarttatni velük. A színésznő egyébként maga is nyertes, megkapta a Webby legjobb egyéni előadásának járó díját egy online videóban a Web Therapy című netes sorozatban nyújtott alakításáért. A Web Therapy már második éve viszi el a legjobb vígjátéknak járó díjat, és míg eddig csak online futott, hamarosan felkerül majd a Showtime műsorára.

A díjazottakat már korábban közzé tették, de csak most kerül majd sor a díjak átadására. A Webby Awardson a Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia közel hetven kategóriában vizsgálja a cégeket és weboldalakat, és ez az egyik legelismertebb internetes díjátadó, melyre a világ minden tájáról lehet nevezni. 

Idén a fókuszban 3 olyan cég áll melyek teljesítményét kiemelkedőnek ítélte a zsűri. Az év Webby ügynöksége a Wieden + Kennedy lett, akik az év közönségdíját is besöpörték, ami nagyban köszönhető a népszerű Old Spice kampánynak is. A Groupon-t az év legnagyobb áttöréséért jutalmazták, a Red Burns-t pedig eddig elért teljesítményéért, amellyel rengeteg olyan ember fejlődését támogatta, akik mostanra fontos szerepet játszanak az internetes ipar alakulásában. Tavaly ezt a díjat Vinton Cerf kapta, akit az internet atyjának is tartanak.

A díjazottak között minden kategóriában találhatunk egy olyat, amit a zsűri választott ki, és egy olyat, amit a közönség. A legjobb online sajtótermék például a zsűri szerint a New Yorker oldala, míg az internetezők az álhíreket szállító The Oniont találták a legérdekesebbnek. A legjobb home page kategóriában viszont mindenki egyaránt a Lego.com-ot választotta a legjobbnak. A leghasználhatóbbb szolgáltatás idén a Dropbox lett, ami megkapta a legjobb webes szolgáltatás díját is. A legjobb üzleti blog díját a TechCrounch, a lakossági elektronikai oldalnak járó díjat pedig az Engadget vitte el. Utóbbi kettő az AOL tulajdonában van. A legviccesebb oldal a Funny Or Die lett, a legjobb zenei szolgáltató pedig a Pandora, a legbizarrabb tartalmat pedig a zsűri és a közönség szerint is az Awkward Family Photos adja.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés