Tippek a Facebookról való kitiltás elkerülésére

Szerző: Ágoston Péter Forrás: varaljay.com

Címkék: közösségi oldal | Facebook

2010.
11.16.
21:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Történt ugye nemrég, hogy kitiltott a Facebook, deaktiválta a fiókomat. Ennek kapcsán elég sokat keresgéltem a neten, mit lehetne tenni, és bár végül a fiókom persze nem kaptam vissza, még egy válaszlevelet sem kaptam a reklamációimra, viszont találtam a neten sok hasznos tippet, amik betartásával talán Ti elkerülhetitek, hogy ugyanúgy járjatok, mint én.

Persze a Facebook nagy úr, így biztosra sosem mehetünk (főleg hogy a “szabályok" betartását leginkább robotok ellenőrzik, amik valljuk be, nem állnak épp a mesterséges intelligencia magasfokán…)

Íme tehát néhány példa amik miatt már rúgtak ki embereket a Facebookról:

  • Elsőként kezdjük azzal, amivel a Facebook engem is (alaptalanul) elhajtott, ez pedig a nem odaillő tartalom megosztása, kommentelése, stb. Ilyen tartalomról beszélhetünk, ha az tartalmaz meztelenséget, gyűlöletkeltést, rasszizmust, drogos befolyást, erőszakot, stb. - Ez teljesen korrekt, kérdés robot dönti-e el ezt egy bejegyzésről, vagy ember? Automata fordítja-e a nem angol posztokat, vagy ember? Egyébként ezek azok a kitiltások, mikor nem bonyolódik a Facebook részletekbe, és a döntésük megmásíthatatlan. Nevezhetjük “hirtelen halálnak" is, mivel előzetes figyelmeztetés sincs ilyenkor.

  • Nem a valós neved használata. - Ne használd nevednek a monogrammod, beceneved, egy szuperhős, vagy popsztár nevét, vagy más egyértelműen valótlan nevet! Nem tudom milyen szinten, de ellenőrzik.

  • Túl sok csoporthoz való csatlakozás. - A limit 200 fő, ehhez tartsuk magunkat. Pl a “Lángosimádók" és társai nevű szuperhasznos csoportoktól meg lehet válni ugye, ha már kezdjük a küszöböt verdesni.

  • Túl nagy mennyiségű tartalom megosztása. - Ilyen miatt egy egész csoportot kivágtak nemrég, méghozzá itthon, egy kismamákat tömörítő kis csoportot, akik ott beszélték meg a tapasztalataikat, nap mint nap, mintegy chat-ként használva a csoport kommentelési funkcióját. Az indok a túlzott aktivitás volt, spammereknek nézte őket a rendszer.

  • Túl sok helyre tesszük ki ugyanazt a tartalmat. - A legújabb blogbejegyzésünket mondjuk megosztjuk pár csoport üzenőfalán, a sajátunkon, pár másik oldalon is, és már repülhetünk is, mivel pontosan ez az, amit a spammerek is csinálnak. És valljuk be: valójában ez az is. Vegyünk vissza kicsit!

  • Túl gyorsan ismerkedsz. - Nekem is több (ex) ismerősöm jelezte, hogy a Facebook be-beszólogat neki, hogy túl gyorsan ismerkedik. Ez van. Az ember lassanként ismerhet csak meg új embereket.

  • Túl sok az ismerős. - Ezt már ugye mindenki tudja talán. Egy személyes profilnak maximum 5000 ismerőse lehet. És amint ehhez közelítünk, erről folyamatosan kapjuk  is a figyelmeztetéseket majd, mígnem egyszercsak..

  • Bökdösési mánia. - Egyesek jó bulinak tartják a bökdöső háborút, de csak addig, míg egyszer majd a Facebook bök meg Téged. És az fájni fog. Óvakodjunk az olyan FB alkalmazásoktól is, melyek a nevünkben bökdösnek automatikusan!

  • Azonos szöveg használata több szövegben. - Ne használd ugyanazt az üdvözlő szöveget pl. új ismerősök bejelölésénél. Ez bizony eléggé spam gyanús lesz a Facebook szemében - vicces, hogy az igazi spammerek ezt pl. simán kivédik, ők cserélgetik a szövegeiket okosan.

  • És a ráadás ami épp aktuális: Nem saját fotó használata. - Épp most ment végig a Facebookon a rajzfilmfigura őrület. Egy felhívás hatására rengeteg ember cserélte le az avatarját kedvenc rajzfilmfigurájára. Ez addig vicces, míg a Facebook valami (akár ettől teljesen független) ok miatt gyanús tevékenységet nem észlel a fiókunk körül. Ennek hatására letilt bennünket, és addig nem enged újra hozzáférni a fiókunkhoz, míg mondjuk elegendő arányban nem ismerjük fel helyesen egy rakás elénk pakolt fotóról a Facebookos ismerőseinket (Photo ID Check funkció). De vajon hányan ismerjük fel Donald kacsáról azt az embert, akivel jó eséllyel még soha nem is találkoztunk a Facebookon kívül…?

A cikk folytatása itt olvasható.
A bejegyzés írója Ágoston Péter.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés