Tippek a Facebookról való kitiltás elkerülésére

Szerző: Ágoston Péter Forrás: varaljay.com

Címkék: közösségi oldal | Facebook

2010.
11.16.
21:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Történt ugye nemrég, hogy kitiltott a Facebook, deaktiválta a fiókomat. Ennek kapcsán elég sokat keresgéltem a neten, mit lehetne tenni, és bár végül a fiókom persze nem kaptam vissza, még egy válaszlevelet sem kaptam a reklamációimra, viszont találtam a neten sok hasznos tippet, amik betartásával talán Ti elkerülhetitek, hogy ugyanúgy járjatok, mint én.

Persze a Facebook nagy úr, így biztosra sosem mehetünk (főleg hogy a “szabályok" betartását leginkább robotok ellenőrzik, amik valljuk be, nem állnak épp a mesterséges intelligencia magasfokán…)

Íme tehát néhány példa amik miatt már rúgtak ki embereket a Facebookról:

  • Elsőként kezdjük azzal, amivel a Facebook engem is (alaptalanul) elhajtott, ez pedig a nem odaillő tartalom megosztása, kommentelése, stb. Ilyen tartalomról beszélhetünk, ha az tartalmaz meztelenséget, gyűlöletkeltést, rasszizmust, drogos befolyást, erőszakot, stb. - Ez teljesen korrekt, kérdés robot dönti-e el ezt egy bejegyzésről, vagy ember? Automata fordítja-e a nem angol posztokat, vagy ember? Egyébként ezek azok a kitiltások, mikor nem bonyolódik a Facebook részletekbe, és a döntésük megmásíthatatlan. Nevezhetjük “hirtelen halálnak" is, mivel előzetes figyelmeztetés sincs ilyenkor.

  • Nem a valós neved használata. - Ne használd nevednek a monogrammod, beceneved, egy szuperhős, vagy popsztár nevét, vagy más egyértelműen valótlan nevet! Nem tudom milyen szinten, de ellenőrzik.

  • Túl sok csoporthoz való csatlakozás. - A limit 200 fő, ehhez tartsuk magunkat. Pl a “Lángosimádók" és társai nevű szuperhasznos csoportoktól meg lehet válni ugye, ha már kezdjük a küszöböt verdesni.

  • Túl nagy mennyiségű tartalom megosztása. - Ilyen miatt egy egész csoportot kivágtak nemrég, méghozzá itthon, egy kismamákat tömörítő kis csoportot, akik ott beszélték meg a tapasztalataikat, nap mint nap, mintegy chat-ként használva a csoport kommentelési funkcióját. Az indok a túlzott aktivitás volt, spammereknek nézte őket a rendszer.

  • Túl sok helyre tesszük ki ugyanazt a tartalmat. - A legújabb blogbejegyzésünket mondjuk megosztjuk pár csoport üzenőfalán, a sajátunkon, pár másik oldalon is, és már repülhetünk is, mivel pontosan ez az, amit a spammerek is csinálnak. És valljuk be: valójában ez az is. Vegyünk vissza kicsit!

  • Túl gyorsan ismerkedsz. - Nekem is több (ex) ismerősöm jelezte, hogy a Facebook be-beszólogat neki, hogy túl gyorsan ismerkedik. Ez van. Az ember lassanként ismerhet csak meg új embereket.

  • Túl sok az ismerős. - Ezt már ugye mindenki tudja talán. Egy személyes profilnak maximum 5000 ismerőse lehet. És amint ehhez közelítünk, erről folyamatosan kapjuk  is a figyelmeztetéseket majd, mígnem egyszercsak..

  • Bökdösési mánia. - Egyesek jó bulinak tartják a bökdöső háborút, de csak addig, míg egyszer majd a Facebook bök meg Téged. És az fájni fog. Óvakodjunk az olyan FB alkalmazásoktól is, melyek a nevünkben bökdösnek automatikusan!

  • Azonos szöveg használata több szövegben. - Ne használd ugyanazt az üdvözlő szöveget pl. új ismerősök bejelölésénél. Ez bizony eléggé spam gyanús lesz a Facebook szemében - vicces, hogy az igazi spammerek ezt pl. simán kivédik, ők cserélgetik a szövegeiket okosan.

  • És a ráadás ami épp aktuális: Nem saját fotó használata. - Épp most ment végig a Facebookon a rajzfilmfigura őrület. Egy felhívás hatására rengeteg ember cserélte le az avatarját kedvenc rajzfilmfigurájára. Ez addig vicces, míg a Facebook valami (akár ettől teljesen független) ok miatt gyanús tevékenységet nem észlel a fiókunk körül. Ennek hatására letilt bennünket, és addig nem enged újra hozzáférni a fiókunkhoz, míg mondjuk elegendő arányban nem ismerjük fel helyesen egy rakás elénk pakolt fotóról a Facebookos ismerőseinket (Photo ID Check funkció). De vajon hányan ismerjük fel Donald kacsáról azt az embert, akivel jó eséllyel még soha nem is találkoztunk a Facebookon kívül…?

A cikk folytatása itt olvasható.
A bejegyzés írója Ágoston Péter.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés