Ukrajánban is terjed az online vásárlás

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: online kereskedelem | internetes fizetés | webshop |

2010.
09.15.
15:20

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy felmérés adatai szerint az ukrán netezők 66 százaléka vásárolt valamilyen árut az interneten 2010 első felében.

Az InMind cég által végzett kutatásból kiderült, hogy az online vásárlást elsősorban a fiatalok részesítik előnyben, a világhálón vásárló ukránok fele 21 és 30 év közötti. A neten vásárló fiatalok 36 százaléka az ukrán átlagnál magasabb jövedelemmel rendelkezik - adta hírül kedden a Novij Region internetes hírportál.

A felmérés szerint az ukránok leginkább a könyveket vásárolnak az online üzletekben, az internetet vásárlásra is használók 33 százaléka vett idén valamilyen kötetet. A múlt évben ez az arány még 26 százalék volt. A online kínált áruk népszerűségi listájának második helyén a mobiltelefonok és kiegészítők állnak, ezekből 2010-ben a netezők 26 százaléka vásárolt, szemben a tavalyi 19 százalékkal. Közel ilyen arányban vettek az ukrán internet-felhasználók ajándéktárgyakat a világhálón.
  gemius
Az online kapható árucikkek legnépszerűbb tízes listáján szerepelnek a számítástechnikai és háztartási eszközök, számítógépes programok, noteszgépek, játékok, CD- és DVD-lemezek, fényképezőgépek és kamerák. Az internetes vásárlás ukrajnai terjedésének legfőbb akadályaként a megkérdezettek az online eladók iránti bizalmatlanságot (40 százalék) és a hagyományos kereskedelemmel szembeni előnyök hiányát (38 százalék) nevezték meg. Ukrajnában a legfrissebb adatok szerint a lakosság 25 százaléka használja a világhálót.

Ukrajna és internet

Egy májusban kiadott Gemius által készített jelentés szerint az internet-felhasználók számát tekintve a 46 milliós Ukrajna a tizedik helyen áll az európai országok sorában. Szakértők egy évvel ezelőtt azt jósolták, hogy a válság ellenére Ukrajnában főként a szélessávú internet előfizetői tábora fog növekedni, amely - számításaik szerint - az idei év első felében meg fogja haladni a 2,5 millió főt.

Az Ukrán Közlekedési és Távközlési Minisztérium 2009-es első negyedéves adatai szerint az első öt hónapban az ukrán internet-szolgáltatók 1,3 milliárd hrivnya (39 milliárd forint) bevételre tettek szert, ez 50 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Tavaly júniusban Ukrajnában a szélessávú internet felhasználóinak száma elérte az 1,8 milliót. A hazai internet előfizetésekkel kapcsolatos tegnap kiadott NHH gyorsjelentést itt nézheti meg.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés