Telítődnek a közösségi hálózatok

Szerző: digibiz Forrás: Emarketer.com, Wikipedia.hu

Címkék: közösségi média | Facebook

2011.
03.21.
11:12

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A közösségi hálózatok lassan minden amerikai internetezőhöz eljutnak és életük szerves részei lesznek. A státusz frissítése, a kommentelés, vagy linkek megosztása barátaikkal ezeken az oldalakon milliók napi rutinjának a részévé vált.

Az eMarketer számításai szerint nagyjából 150 millió amerikai használja majd idén a közösségi oldalakat, legalább havi rendszerességgel, bármilyen eszközről. Ezzel ezek az oldalak az Egyesült Államok online közösségének 63,7 százalékához jutnak el. Viszont a nagy arányú növekedés lassan leáll, a közösségi oldalak telítődnek és 2013-ra valószínűleg 164,2 millió felhasználójuk lesz Amerikában.

Bár egyre többen regisztrálnak az idősebb korosztályokból is, a legelkötelezettebb,és legaktívabb felhasználók még mindig a fiatalok. A 45-64 éveseknek a fele, a 12-34 éveseknek pedig a négyötöde használja rendszeresen a közösségi oldalakat. De ha 18-24 évesek csoportját nézzük, ott ez az arány 90 százalék.

A következő években a közösségi oldalaknak nagy hangsúlyt kell fektetniük arra, hogy felhasználóikat még inkább elkötelezetté tegyék, egyáltalán megtartsák őket, különös hangsúlyt fektetve a 35 év feletti korosztályra. A marketingesek és médiacégek segíthetnek ebben azzal, hogy olyan felhasználói élményt biztosítanak ami miatt az internetezők kapcsolatban maradnak a közösségi hálózatokkal. Így maradhatnak ezek az oldalak érdekesek ahová a felhasználók visszatérnek információkért és tartalmakért, amiket csak ott kaphatnak meg.

2008. november 26-án elindult a Facebook magyar változata, mely hamarosan rendkívül népszerűvé vált. A fordítást magyar felhasználók végezték és ez a munka ma is folyik. A fordítói rendszerhez egy fordító alkalmazás felvételével lehet csatlakozni. A Socialbakers adatai szerint 2011 márciusában az aktív felhasználók száma Magyarország területén elérte a 2.842.400 főt. A magyar Facebook 2011 januári statisztikai adatai szerint, az akkori 2.600.680 regisztrált felhasználó közül 35% a 18 és 24 év közötti korosztályból tevődik össze. 30% tartozik a 25 és 34 év közötti korcsoportba, míg a 35 és 44 év közöttiek csupán 12%-ot birtokolnak. A fennmaradó 24%-on a 45 éven felüliek osztoznak. A nemek aránya a következő: a férfiak 48%-ban, a nők pedig 52%-ban képviseltetik magukat a rendszerben.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés