Tavasszal megszűnik a Microsoft blog-szolgáltatása

Szerző: digibiz Forrás: Pc World

Címkék: Microdoft | blog

2010.
09.28.
11:40

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A tegnap nyilvánosságra került a Microsoft és a WordPress megállapodása, melynek értelmében a redmondi szoftvercég megszünteti a blog-szolgáltatását, mivel a továbbiakban teljes mértékben a partnerének a megoldására fog támaszkodni.

Amikor a Microsoft a 2009-es Professional Developers Conference (PDC) rendezvényen bejelentette a Windows Azure elkészültét, a jelenlévők körében a legnagyobb tapsot a WordPress színre lépése jelentette. A népszerű blog-szolgáltató ugyanis azon első fecskék egyike volt, amely bevezette az Azure platformját, hogy így legyen képes kezelni a szélsőséges forgalomingadozásokat -írja a PC World.

pcblog.eu"A WordPress a világháló weboldalainak 8,5 százalékát hajtja, több mint 26 millió oldal használja a motorját, amellyel párhuzamosan a WordPress.com oldalát havonta több mint 250 millió személy keresi fel" - írta a Windows hivatalos blogján Dharmesh Mehta, a Live vezető termékmenedzsere. "Ezen okból úgy döntöttünk, hogy a Windows Live Spaces-t nem fejlesztjük tovább egy konkurens szolgáltatásként, inkább a WordPress.com remek alkalmazását ajánljuk ügyfeleinknek" - tette hozzá később. A megállapodás értelmében a Live Spaces globális 30 millió aktív felhasználója egyszerűen (csupán pár kattintással) migrálhat át a WordPress szolgáltatására.

A Live Messenger emellett képes lesz a WordPress blogokat megjeleníteni a felületén, így a bloggerek ismerősei mindig láthatják majd a legfrissebb bejegyzéseket. Harmadsorban a Live profilok gazdái a jövőben egyszerűen hozhatnak létre blogokat a WordPress oldalán, amellyel párhuzamosan a Live Essentials 2011 programcsomaggal érkező új Writer már képes lesz a Wordpress.com oldalára is menteni.

Amennyiben a Spaces hazai felhasználói felkeresik a Live blog-szolgáltatását, akkor a fentebb látható kép fogadja majd őket. Ugyanitt négy lehetőséget ajánl fel a rendszer. Rögtön át lehet térni a WordPress rendszerére, le lehet tölteni a Spaces blog egy példányát a számítógépre, törölhetjük a tárhelyet. Illetve jövő márciusig még a Microsoft blog-szolgáltatására is tovább lehet lépni, ha mindenképpen ragaszkodunk a halálra ítélt blog-motorhoz.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés