Tartható az online hirdetési piac növekedése

Szerző: digibiz Forrás: eMarketer

Címkék: emarketer | marketing

2011.
07.05.
13:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai online hirdetési kiadások idén 20,2 százalékkal nőnek majd, az eMarketer további becslései szerint pedig ez a tendencia tartható lesz 2014-ig is.

A növekedést több dolog is elősegíti, aminek köszönhetően idén több mint 31 milliárd dolláros költés tapasztalható majd a szektorban, ami 2015-re 50 milliárd is lehet. A keresési hirdetések hozzák majd a legtöbb bevételt idén, 2,38 milliárd dollárt, de erősödik a banneres, és a videós reklámok pozíciója is.

David Hallerman, az eMarketer elemzője szerint a videós hirdetések szerepe azért növekedhet nagy mértékben, mert ez a forma nagyobb közönséget vonz, hatásos, és segíti a márka iránti elköteleződést. A helyi hirdetési piac pedig az online felé fog folyamatosan elmozdulni, ezt mutatják az International Advertising Bureau adatai is. A legtöbb kis- és középvállalkozás már nem nyomtatott újságokban akar reklámozni, hanem az interneten. A legtöbben a Google-t, a Yahoo-t, a Microsoftot, az AOL-t és a Facebook-ot választják. Így ezek a vállalatok hozzák majd a 2011-es reklámkiadás 68 százalékát.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés