Tartható az online hirdetési piac növekedése

Szerző: digibiz Forrás: eMarketer

Címkék: emarketer | marketing

2011.
07.05.
13:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az amerikai online hirdetési kiadások idén 20,2 százalékkal nőnek majd, az eMarketer további becslései szerint pedig ez a tendencia tartható lesz 2014-ig is.

A növekedést több dolog is elősegíti, aminek köszönhetően idén több mint 31 milliárd dolláros költés tapasztalható majd a szektorban, ami 2015-re 50 milliárd is lehet. A keresési hirdetések hozzák majd a legtöbb bevételt idén, 2,38 milliárd dollárt, de erősödik a banneres, és a videós reklámok pozíciója is.

David Hallerman, az eMarketer elemzője szerint a videós hirdetések szerepe azért növekedhet nagy mértékben, mert ez a forma nagyobb közönséget vonz, hatásos, és segíti a márka iránti elköteleződést. A helyi hirdetési piac pedig az online felé fog folyamatosan elmozdulni, ezt mutatják az International Advertising Bureau adatai is. A legtöbb kis- és középvállalkozás már nem nyomtatott újságokban akar reklámozni, hanem az interneten. A legtöbben a Google-t, a Yahoo-t, a Microsoftot, az AOL-t és a Facebook-ot választják. Így ezek a vállalatok hozzák majd a 2011-es reklámkiadás 68 százalékát.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés